Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Szent Mihály-nap 2019 Siófok

Szent Mihály-nap 2019 Siófok

Szent Mihály-nap Siófokon. Ez a nap pásztorünnep és Szent Mihály arkangyal ünnepe. Hagyományosan ezen a napon hajtották vissza téli szálláshelyükre a kiterelt állatokat, innen is ered, hogy Szent Mihály ünnepe a hazatérés, az otthonhoz való visszatérés napja.

A fesztivál időpontja: 2019. szeptember 29., Vasárnap  11:00-13:00 óra

A Szent Mihály nap helyszíne: Somogy megye, Siófok, Fő tér

A Szent Mihály-nap 2019 Siófok programja

Ez a nap pásztorünnep és Szent Mihály arkangyal ünnepe. Hagyományosan ezen a napon hajtották vissza téli szálláshelyükre a kiterelt állatokat, innen is ered, hogy Szent Mihály ünnepe a hazatérés, az otthonhoz való visszatérés napja.

Program:

15.30 Szilas Miklós Mihály-napi gyermekkoncertje

16.45 Somogy Táncegyüttes

18.00 Holdviola zenekar

19.00 Tűzgyújtás a Fő téren körtánccal

15.00-18.00-ig a Levendula Játszóház és Alkotóműhely népi játszóházzal és kézműves foglalkozással várja a családokat a Fő térre!

A rendezvény ideje alatt népi játszóházzal várjuk a családokat a Fő térre!

A rendezvény ingyenesen látogatható.

A korábbi fesztiválról információ

A különleges zenei és egyéb kulturális események kedvelőinek nagy örömére a siófoki programok részeként szeptember utolsó hetében is változatos események sokasága várja majd az érdeklődőket, így a Szent Mihály nap és a Népmese napja is meg lesz tartva a városban.

A Szent Mihály nap esemény szombaton délután 15 órakor a Palmetta zenekara interaktív gyerekkoncertjével indul, majd 16:30-kor a Somogy Táncegyüttes lép színpadra, 18 órakor pedig ismét a Palmetta zenekar szórakoztatja ezúttal már a felnőtteket egy akusztikus előadással. Ezt követően 19:30-tól tűzzsonglőr show, 20 órakor hagyományos tűzgyújtás, 20:10-től lézershow, 20:30-tól pedig tűz körüli körtánccal zárul az este a Somogy Táncegyüttessel. A rendezvény ingyenesen látogatható a kapcsolódó népi játszóházzal együtt.

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/251975658973585/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .