Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

8. Villányi Rozé Fesztivál és RozéMaraton 2018

8. Villányi Rozé Fesztivál és RozéMaraton 2018

2018. július 13-14. között rendezik meg idén Rozé Fesztivált a Villányi Rendezvénytéren. Horvát-magyar kulináris kalandozások, RozéMaraton, nagyszínpadi koncertek, utcabál, első Határmenti Stifolder- és Kulenverseny és a legjobb rozé borok várják júliusban a 8. Rozé Fesztivál vendégeit Villányban.

A rozé fesztivál időpontja: 2018. július 13-14.

A rozé fesztivál helyszíne: Baranya megye, Villányi-borvidék, Villány, Villányi rendezvénytér

A 8. Villányi Rozé Fesztivál és RozéMaraton 2018 programja

2018. július 13. PÉNTEK

11.00 Borverseny
A borversenyen a határmenti borászatok és boraik mérkőznek meg egymással.

15.00 A rozé: mulandó trend vagy tartós jövő?
Rendezvénytér – Konferenciaterem
A rozé különösen kedvelt bortípus Magyarországon, olyannyira, hogy szinte pillanatok alatt a hagyományos siller helyébe lépett, sőt megsokszorozta annak egykori piaci részesedését is. A rozéborok készítéséről, a technológiákról, az altípusokról, a rozé-marketingről és a borkereskedelemben elfoglalt szerepéről beszélnek majd meghívott előadóink. A vitaindítókat közös beszélgetés és rozékóstolás követi.
Előadók: Hevér László (Pécsi Tudományegyetem, Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, borászati osztályvezető), Sámson Gergely (Bortársaság, boltvezető) és Győrffy Zoltán (Pécsi Borozó, főszerkesztő)

17.00 Pöttöm-show
Diófás tér
Villányi és horvát óvodások, iskolások bemutatkozó előadása.

17.00 Kulináris kalandozások
Gasztroudvar
A horvát-magyar látványkonyha sztárjai a horvát žgvacet és a magyar tejfölös gombaragu lesznek, mindkettőt gnocci körettel tálalják majd, így a könnyed bográcsos ízek mellé jól illik a villányi rozébor. A látványkonyhát a Jókai Rendezvényház & Catering szervezi, akiknek nem csak kóstoltatják az ételeket, hanem a horvát és a magyar gasztronómiáról is beszélgetnek majd a közönséggel.

17.00 Helyi termékek vására
Gasztroudvar

19.00 Kiállításmegnyitó
Rendezvénytér
A villányi és a horvát borvidék történetét megörökítő tablókiállítás megnyitója.

19.15 Horvát néptáncbemutató
Rendezvénytér

21.00 Péterffy Bori & Love Band
Rendezvénytér
A Tövisházi Ambrus vezetésével megújult zenekar az elmúlt két évben sem unatkozott, megunhatatlan szereplői a legfontosabb koncerthelyszíneknek. A rajongókat két új albummal is elkényeztették tavaly. A zenekar fennállásának tizedik évfordulójára kiadott Bori X című, új dalokat tartalmazó jubileumi albumuk, egy mobil-applikációval együtt mutatkozott be a közönségnek. Az album a szexin limonádédiszkó műsor, a vadi új dalok és az új feldolgozások mellett a tíz év daltermésének legjavát adja. A Rozé Fesztiválon a Bori X album legdögösebb számai mellett a zenekar siker-slágerei is robbannak majd a Rendezvénytér nagyszínpadán.

21.00 Fényfestés
Rendezvénytér
A Palkonyai Fényfestő Műhely látványos fényinstallációja a Rendezvénytéren.

23.00 Utcabál Harold Zenekarral
Rendezvénytér
A péntek esti fergeteges utcabál főszereplője a táncoló sokaság mellett Dél-Dunántúl egyik legnépszerűbb bulizenekara, a Harold Zenekar lesz. Széles repertoárban nem lesz hiány: a mulatós zenék, a 60-as és 70-es évek örökzöld slágerei és a mai popzenei ikonok dalai mellett délszláv nemzetiségi bulizenére is táncolhatnak majd a fesztiválozók.

2018. július 14. SZOMBAT

10.00 Borbarangolás
Szársomlyó
Kivételes lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy egy túravezető kalauzolásával körbejárják a Szársomlyó hegyét, ahonnan páratlan kilátás nyílik a villányi borvidékre. A túrán minden résztvevőt borkuponnal jutalmaznak, amelyet a Rendezvénytéren a Mokos Pincészet standjánál lehet beváltani. Találkozási pont: Szoborpark; Táv: 4 km; Javasolt alsó korhatár: 5 év

10.00 Kézműves és helyi termékek vására
Gasztroudvar

10.00 Főzőverseny
Diófás tér
A horvát és magyar alapanyagokból összeállított kosár tartalmából főzik csapataink a bográcsos ételüket, amelyet a közönség megkóstol és szavaz is róla. A csapatok tagjaival Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője beszélget a helyi alapanyagok jelentőségéről, a régi receptekről és a megújított tradícióról.

10.00 Zöld-dió
Diófás tér
Öko-játszóház és környezeti nevelés a Zöld Híd Egyesülettel.

10.00 Iszkiri gyermekzenekar
Diófás tér
Tekergő mamutok, ijedős szuperhősök, száguldó manók… az ISZKIRI gyermekzenekar dalaiban bármi megtörténhet. Tagjai többgyermekes apukák és pedagógusok, így nagyon könnyen megtalálják a közös hangot a gyerekekkel.

11.00 Vitéz László
Diófás tér
Vásári bábjáték a MárkusZínház előadásában.

11.00 Horvát táncház gyerekeknek
Diófás tér

15.00 Stifolder és kulen verseny
Gasztroudvar
Villány lesz a házigazdája az első Határmenti Stifolder- és Kulenversenynek, amelyre magyar oldalról Baranya megye, horvát oldalról Verőce-Drávamente megye és Eszék-Baranya megye amatőr stifolder- és kulenkészítői nevezhetnek saját készítésű termékekkel.
A zsűri tagjai borászok, vendéglősök, sommelier-k, hentesek, szakújságírók és a közönség magyar és horvát tagjai lesznek. A verseny célja nem más, mint a két különleges dél-dunántúli házikolbász, a stifolderek és kulenek minőségének versengése és népszerűsítése. A fogyasztók mindenképpen jól járnak. A versenyfelhívás a http://www.villanyiborfesztival.hu/roze/ honlapról letölthető.

15.30 Jelmezmustra
Rendezvénytér
A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek nyilvános mustrája.

16.00 Félmaraton
Diófás tér
Rozéfutás – hivatalos félmaraton a villányi szőlőhegyen a Futa Föld Sport Kft. szervezésében. Bővebb információ: www.rozefutas.hu

16.00 RozéMaraton – Bemelegítés
Rendezvénytér
A jelmezes futóverseny előtti közös bemelegítés Csuka-Maul Anikóval és fitRbox csapatával.

16.30 RozéMaraton – bulifutás
Rendezvénytér
A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot. Komoly a verseny és hatalmas a buli! Nevezés: július 13. 11.00 óráig online vagy július 14-én a Villányi Rendezvénytéren a RozéMaraton regisztrációs pavilonjában 10.00 – 16.00 óra között.

17.15 Rozé Szépségverseny
Rendezvénytér
A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek színpadi zsűrizése.
A jókedv mellé fontos a kreativitás! A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik!

19.00 Borvidék Szépe – borkirálynő választás
Diófás tér
Nemzetközi szépségverseny és borkirálynő választás.

21.00 Fényfestés
Rendezvénytér
A Palkonyai Fényfestő Műhely látványos fényinstallációja a rendezvény több helyszínén.

22.00 Vad Fruttik
Rendezvénytér
Az öttagú Vad Fruttik a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legsikeresebb és legkedveltebb zenekara. A Fruttik zenéje színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol finomabb, hol érzelmesebb, hol ironikusabb, gitárcentrikus, izgalmas elektronikával megtámogatott zene.

23.00 Ritmo de Conga Show
Rendezvénytér
Éld át a pezsdítő latin ritmusokat és az igazi caribi hangulatot a Reinas del Ritmo táncosaival és az ütőhangszerek megszállottjával, SolymiCongával.

23.30 DJ Span
A siklósi születésű lemezlovas, Spanics Zsolt a pécsi Trafik rezidens lemezlovasa. Legtöbbször a mai slágereket pörgeti, de a retro világában is otthon van.

Borpárbaj
Szerinted melyik a 2018-as év legfinomabb rozéja? Szavazz a standoknál és nyerj villányi borválogatást.

 

A bejegyzés alapja: http://villanyiborfesztival.hu


Fesztivál

Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben 2020

Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben 2020 Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben a Bálint Borárium környezetében 2020. OKTÓBER 17-18....

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .