Fertő-parti Falusi Disznóvágás 2015
A falusi disznóvágás időpontja: 2014. január 24.
A falusi disznóvágás helyszíne: Győr-Moson-Sopron megye, Hidegség, Toronhegyi Pajta (Grubits pajta), Nagycenk felől a dombtetőn.
Bővebb információ: tel: +36 30 936 50 07 Ferkis Zsolt
A Fertő-parti Falusi Disznóvágás 2015 programja
– malackergető minden korosztálynak,
– népi fajátékok,
– nemzetiségi néptáncbemutatók,
– alkotó tábor gyermekfoglalkozással,
– fazekas foglalkozás, korongozás,
– hagyományőrző népdalkör,
– lovaskocsikázás,
– egész nap élő cigányzene,
– körmös pálinka a bátraknak,
– forró italok, zamatos pálinkák, vidéki falusi ízek,
– sörsátor,
– tombola.
Ajánlatos üres gyomorral érkezni, hogy a sok-sok finomságot, disznóságot végig is tudjuk kóstolni.
Reggelire:
– pogácsa,
– szalonna,
– zsíroskenyér lilahagymával,
– resztelt máj friss parasztkenyérrel,
– disznósajt,
– parasztkolbász.
Ebédre
bográcsból:
– csülökpörkölt,
– körömpörkölt,
– gulyásleves,
– töltött káposzta.
tepsis ételek:
– véreshurka,
– májashurka,
– sült kolbász,
– köményes sült hús,
– káposztás tepsis hús,
– párolt káposzta,
– savanyúságok.
A helyszínen fogyasztható még kocsonya, rétes, kürtöskalács (külön térítendő).
Jegyek csak elővételben vásárolhatók a Tercia éttermekben, a Deák Étteremben (Sopronban), valamint a Tornácos Panzióban (Hegykőn). A belépő tartalmazza a korlátlan ételfogyasztást egész nap a disznóságokból.
Belépődíj: 5 800,- Ft/fő.
12 éves korig ingyenes!
A Fertő-parti Falusi Disznóvágás 2015 ismertetése
Avagy, hogyan lesz a disznóból kolbász? Felelevenednek a hagyományos disznóvágáshoz kapcsolódó szokások (pl: szalmaperzselés), megmutatjuk, mit csinál a böllér, és beleshetünk a hurka, a kolbász vagy a töltött káposzta elkészítésének fortélyaiba. A falusi disznóvágás hangulata, lélekmelegítő italok és ételek mellett egész nap izgalmas programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat a Hegykőhöz közeli Hidegségen, a Toronhegyi Pajtában. Foglalja le szálláshelyét mielőbb! Hamarosan vége az évnek és jön a borongós, hideg tél! Töltse fel e szürke téli hónapokat élményekkel, hasát pedig minden földi jóval. A disznóvágás hazánkban tradíciónak számít, a téli hónapok népszerű programja. A lázas készülődés, a közös italozás és az összehangolt, jókedvű munka összehozza a csapatot, baráti társaságot, vagy a családot!Nem mindenkinek adatik meg, hogy otthoni, családi körben vegyen részt disznótoron. Ezért ne hagyja ezt az élményt veszni, nálunk testközelből ismerheti meg, szemlélője, sőt részese is lehet a disznóvágásnak. Mindenki saját maga döntheti el, hogy csak szemlélője szeretne maradni az eseménynek, vagy aktívan részt kíván venni a pörzsölésnél, a feldolgozásnál, a töltéseknél.
Reggel 7 órától fogadjuk vendégeinket egy jófajta kupica pálinkával, vagy teával, házi pogácsával. A kicsikre is gondoltunk, lesz alkotóház, fazekas foglalkozás – korongozás (zárt térben), állatsimogató, fajátékok, lovas kocsikázás, minden ami egy szép nap eltöltéséhez kell. A jó hangulatról cigányzenészeink gondoskodnak. Lesznek néptáncos bemutatók, nótázók, malackergetés és a legfontosabb, falusi vidéki ízek: disznósajt, parasztkolbász, tepertő, reszteltmáj, véres hurka, májas hurka, sült kolbász, sült hús, körömpörkölt, csülökpörkölt, töltött káposzta és még sok finomság amelyből annyit fogyaszthat amennyi csak jól esik.