Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

III. Szamárháti Pásztor Étel Főző Fesztivál 2015

III. Szamárháti Pásztor Étel Főző Fesztivál 2015

2015. május 16-án immár harmadik alkalommal rendezte meg a Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi Közalapítvány a Pásztor Étel Főző Fesztivált a Kesznyéten, a Szamárháti-tanyán lévő látogató központjában

A pásztor étel főző fesztivál időpontja: 2015. május 16.

A pásztor étel főző fesztivál helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Kesznyéten, Szamárháti-tanya

A III. Szamárháti Pásztor Étel Főző Fesztivál 2015 ismertetése

2015. május 16-án immár harmadik alkalommal rendezte meg a Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi Közalapítvány a Pásztor Étel Főző Fesztivált a Kesznyéten, a Szamárháti-tanyán lévő látogató központjában, és agrár-környezetgazdálkodási mintagazdaságában. A rendezvény védnökei dr. Turi Kovács Béla a KPE elnöke, a Magyar Országgyűlés korelnöke, és Wittner Mária Országgyűlési Képviselő Asszony voltak.

A gyönyörű időnek köszönhetően 18 csapat nevezett, és szép számú érdeklődő látogatta meg a rendezvényt. Az első helyezett Cserés Sándor csapata, míg a második helyezett a Tiszalöki Tiszavirág Egyesület csapata lett.

A rendezvényt meglátogatta dr. Simon Miklós a KPE megyei elnöke, aki a házigazda Bodnár Mihállyal, a KPE BAZ megyei alelnökével járta végig a csapatokat, és a pásztorhagyományok őrzésére, a kisgazda szellemiség ápolására buzdította a résztvevőket.

A rendezvény hivatalos része a díjátadóval zárult, amely keretében dr. Simon Miklós jófajta nyírségi almapálinkával díjazta a résztvevőket. Aztán előkerült a citera, és a versenyzők és a vendégek oldott hangulatban osztották meg tapasztalataikat, kötöttek barátságokat.

 

A bejegyzés alapja: http://www.kpe.hu/index.php?Cikk=200418

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Belvárosi Borünnep 2020 Debrecen

Belvárosi Borünnep 2020 Debrecen Belvárosi Borünnep 2020-ban. Nyárindító baráti koccintások, idilli hangulat a környező fák gondoskodó ölel...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.