Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VII. Görömbölyi Forralt bor és tepertő fesztivál 2017

VII. Görömbölyi Forralt bor és tepertő fesztivál 2017

A forralt bor és tepertő fesztivál időpontja: 2017. január 20-22.

A forralt bor és tepertő nap helyszíne: BAZ megye, Miskolc, Görömböly városrész, Szolártsik téri Művelődési Ház előtti szabadtéri színpad

A VII. Görömbölyi Forralt bor és tepertő fesztivál 2017 programja

2017 januárjában hetedszer kerülnek megrendezésre Miskolc-Görömböly főterén a Forraltbor és Tepertő Napok. A gasztronómiai rendezvény a hazánkban hagyományosan téli eseményeknek számító disznóvágás, disznótoros, tepertő- és hurkakészítés köré épül. A szervezők a finom falatok és zamatos borok mellett változatos kulturális programokkal kívánják teljessé tenni a két napos vígadalom hangulatát.

2017. január 20-án 17.00 órakor megnyitották a Görömbölyi Művelődési Házban a Magyar Kultúra Napjának alkalmából rendezett kiállításokat és a VII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napok rendezvénysorozatát. A megnyitóra érkezett vendégeket Kissné Korompai Bea köszöntötte, majd Kovács András a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesületének elnöke beszélt a rendezvényük céljáról, a művészet fontosságáról. A művelődési ház vezetője bemutatta a kiállítás résztvevőit:
Kiss Rozália képzőművészt, aki olajfestményeit, Nógrádi Tímea fotóművészt, aki válogatott képeit hozta a kiállításra, Szabó Attilát a Csodamalom Bábszínház igazgatóját, aki díszlet és bábkiállítást rendezett be, végül Boncsér Gábor népzenészt, aki népi hangszerbemutatója alkalmával a hozott hangszereket meg is szólaltatta és a közönséget megénekeltette. A Forralt Bor és Tepertő Napok speakere, Vajtó László Szerep településről hozta vendégét Rácz Endrét, aki a Délibáb és Rózsakert című könyvéből a Görömbölyi Pincesoron szerzett élményéről írt versét olvasta fel. Ugyanebből a kötetből idézett Fehér István, gönci betyár, aki Gönc városáról szóló verset olvasott fel. A kulturális programok után Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke köszöntötte a vendégeket és hivatalosan is megnyitotta a kiállítást és a VII. Forralt Bor és Tepertő Napok rendezvénysorozatát.

12 órakor immár hatodik alkalommal rendezték meg a hagyományos ökumenikus Vincze-napi vesszőszentelést, melyben a történelmi egyházak részéről közreműködött: Csőri Bertalan református lelkész, Galambvári Péter parókus, Tóth István plébános. A megszentelt nemzeti színű szalaggal feldíszített szőlővesszőket a vendégek között szétosztották.
A vesszőszentelés után lépett színpadra a Halas Zenekar, a folkrock műfajban tevékenykedő tehetséges fiatalokból álló ígéretes csapat.
14.00 órától a rendezvény díszvendége Siófok város képviseletében a Balaton Táncegyüttes mutatta be nívós néptánc műsorát.
15 órakor a zsúfolásig megtelt téren, már több ezer ember tapsolt az Irigy Hónaljmirigy vidám zenés humoros előadásán.

Forraltbor verseny

A programok közül az egyik legizgalmasabbnak a forraltbor készítő verseny ígérkezik, ahol vállalkozó kedvű csapatok mérhetik össze tudásukat a forró, fűszeres ital elkészítésének csínját-bínját illetően. A borok mellé természetesen disznótoros dukál, így a finom kóstolókat kínáló sátraknál mindenki ráérezhet a magyar konyha igazi, méltán híres ízére. Tepertő? Kolbász? Hurka? Ebben a sorrendben! 🙂

Zenés, táncos disznótoros

A Forraltbor és Tepertő Nap színpadán egész nap zenés-táncos programok szórakoztatják a lakomázókat, színjátszók, népzenei együttesek és tánccsoportok lépnek fel, igényes és szórakoztató előadásaikkal emelve a rendezvény színvonalát. A gyerekeket két harapás tepertő között 🙂 játszóház és kézműves foglalkoztató sátrak várják a fesztivál ideje alatt.

 

Műsorvezető: Vajtó László
A programokra a belépés ingyenes!
Jöjjenek töltsenek velünk egy kellemes napot!
Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a:

Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete

Kóstolni lehet finomabbnál finomabb forralt borokat, pálinkákat, tepertőt és a disznótorhoz kapcsolódó egyéb finomságokat.
Amíg a szülők hódolnak a kulináris élvezeteknek a kinti hidegben, a gyerekek a Művelődési Házban, a melegben játszhatnak az ott kialakított játszóházban

 

A bejegyzés alapja: http://www.miskolc-goromboly.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIX. Tatai Vadlúd Sokadalom 2021

XIX. Tatai Vadlúd Sokadalom 2021 Az esemény időpontja: 2021. november 27-28. Az esemény helyszíne: Komárom-Esztergom megye, Tata, Tatai ...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.