Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VI. Berekfürdői tepertő és pörc fesztivál 2017

VI. Berekfürdői tepertő és pörc fesztivál 2017

Egész napos gasztronómiai bemutató, szalonnasütés és kóstolás, forralt bor, tea, kézműves vásár, színpadi produkciók

A tepertő és pörc fesztivál időpontja: 2017. november 18.

A tepertő és pörc fesztivál helyszíne: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Berekfürdő, Fő utca

A VI. Berekfürdői tepertő és pörc fesztivál 2017 programja

8:00 Sütés, főzés “disznókodás” és kirakodóvásár

SZÍNPADI PRODUKCIÓK:

11:00 Nádirigó Népdalkör

11:15 Dalura Dance Club Berekfürdői Tagozata

11:45 Megnyitó

12:00 Berekfürdői Hagyományőrző Néptánccsoport

12:15 A magyar mangalica című előadás
12:45 Díszvendég települések bemutatkozása

TEPERTŐBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK SÜTŐ-FŐZŐ VERSENYÉNEK EREDMÉNYHIRDETÉSE

14:30 Fülemüle Presszó Tribün Band

A nap folyamán a hangulatfelelős: Bényei Gábor

DÍSZVENDÉG: Abádszalók település és Kunmadaras település

 

Támogató jegy mar elővételben is vásárolható 500 ft -os egyságáron a Bod László Művelődési Házban, mely beváltható a helyszínen sült 1 adag tepertőre vagy 1 adag kisült zsírra.

További információ: Berekfürdői Turisztikai Nonprofit Szolgáltató Kft. 5309 Belekfürdő, Fürdő utca 2.

Tel.: 06 59 / 519 059

E-mail: bereki.tdm@gmail.com

 

 

A fesztivál ismertetése

A szezonnyújtó rendezvény idén is nagy port kavart, mindenki részt kívánt venni valamilyen úton-módon a sikeres lebonyolítás érdekében.

A Kunmadarasi Önkormányzat által rendelkezésünkre bocsátott rendezvénysátrak felállítása és a lebonyolításhoz szükséges eszközök kiszállítása a Közterületi csoport és a Berek- Víz Kft. munkatársainak segítségével már a fesztivált megelőző napokban elindult. Ezzel kiváló környezetet teremtve rendezvényünknek.

Aznap pedig már reggel 6-tól sürögtek-forogtak a főzők, sütők a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő előtti rendezvénytéren annak érdekében, hogy minden finomság időben az asztalokra kerülhessen.

A kiváló ételek mellé rengeteg változatos programmal készültünk. A délelőtt folyamán két kisfilm vetítésére került sor, „Karcagi birkapörkölt”, illetve „Táncház módszer, mint a szellemi kulturális örökség átörökítésének magyar modellje” címmel. Színpadi produkciónk 10:30-kor Berekfürdő díszpolgára, Dr. Kenyeres Imre gasztronómiai előadásával indult, “Korszerű táplálkozás napjainkban” címmel, majd 11:30-kor a Berekfürdői Hagyományőrző Néptánccsoport fellépésével folytattuk. 11:45-kor a rendezvény ünnepélyes megnyitója következett, melyet Kovács Sándor úr, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke, Tisza-tavi miniszteri biztos és Molnár János úr, Berekfürdő polgármestere nyitott meg. Rögtön a megnyitó után a Kokas Banda népzenei együttes koncerttel és táncházzal fokozta a hangulatot. 14:30-tól a Dalma Dance Club berekfürdői tagozata mutatkozott be, 15:00-tól pedig Szabó Ádám, énekes, harmonika-művész produkcióját láthatták, hallhatták a kedves érdeklődők.

A kiváló hangulat garantált volt, ugyanis sűrű programjaink között, napközben folyamatos térzene szólt, Bényei Gábor közreműködésével.

A TDM sátorban tepertő, pörc, abált szalonna, kocsonya, sertés zsír, hagymás zsíros kenyér és Berekfürdő feliratos díszbögrében forralt bor és tea árusítása zajlott.

Támogatóink:

Agrármarketing Centrum; Földművelésügyi Minisztérium; Herman Ottó Intézet; Kovács Sándor, a Jász- Nagykun Szolnok Megyei Közgyűlés Elnöke; Dániel Farm, Thermal Hotel Szívek; Termál Hotel Pávai Gyógyszálló; Megbékélés Háza Református Üdülő; Berekfürdő kertészete; az Önkormányzati képviselőtestület tagjai; Berek- Víz Kft.; Borsi Jánosné; Galaczi Antalné és minden főző, sütő.

További sikeres együttműködés reményében, ezúton köszönjük segítségüket!

Külön köszönet illeti Galacziné Antalné Pádár Évát és segítőit, akik öt évvel ezelőtt megalapozták a rendezvényt, ami a várakozásoknak megfelelően mára igazán nagyszabású, színvonalas rendezvénnyé nőtte ki magát.

A bejegyzés alapja: http://www.berekfurdo.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XII. Fonyódi Kolbászfesztivál 2022

XII. Fonyódi Kolbászfesztivál 2022 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 12. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.