Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IV. CSÜLKÖS- PÁLINKÁS NAP Boldogkő Várában 2019

IV. CSÜLKÖS- PÁLINKÁS NAP Boldogkő Várában 2019

Boldogkő váranak kedveltebb gasztro-fesztiválja, vadhúsból készült ételek főzőversenye és kemencében sült, ropogós csülkök minden változatban és mennyiségben. Kóstoljuk meg hozzá a palackba zárt napfényt, a nyári gyümölcsök illatát kibontó, birs, gönci barack vagy málna pálinkákat!

A csülkös-pálinkás nap időpontja: 2019. szeptember 14. 8:00-23:00

A csülkös-pálinkás nap helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Boldogőváralja, Vár

A IV. CSÜLKÖS- PÁLINKÁS NAP Boldogkő Várában 2019 programja

Kemencében sült, ropogós csülök, hozzá különleges birs, gönci barack, szilva vagy málna pálinkák minden mennyiségben. Jó zenék, különleges ízek, egyre lassuló, idilli percek: kihagyhatatlan élmény a vénasszonyok nyara Boldogkő várában! A színpadon Varga Miklós, a várban az Agyagbanda, a Kóborlovagok, jelmezes tárlatvezetések és kézműves mesterek várják a látogatókat. Este Magyarország legjobb AC/DC tribute zenekara, az AB/CD döngöl, végül a MOBILMÁNIA és Vikidál Gyula közös koncertje zárja a programot.

A koncertszínpad programjai, a Castrum Boldua étterem, a grillterasz, a csülkös standok, a Keszegsütő és a pálinka standok díjtalanul látogathatók. A parkolás ingyenes. A várban zajló programok várbelépővel látogathatók.

Részletes program (ízelítő):

Reggel 9 órától délután 1 óráig: Vadételek és csülkös ételek főzőversenye. Fődíj: spanyol tengerparti nyaralás.

Délelőtt 10 órától délután 1 óráig és délután 2 órától este 6 óráig: a váci NASZÁLY KÉZMŰVES PORTA interaktív kézműves foglalkozásai (fakupa esztergálás, agyagkorsó készítés, szerencsepatkó kovácsolás)

Délelőtt 10 órától este 6 óráig: Interaktív fegyvertapogató stand, csatacsillag célba dobás, boszorkányketrec

Délelőtt 10 órakor: “A hét tündér legendája” Jelmezes tárlatvezetés (felső vár)

Délelőtt fél 11-kor: Barsi Csaba és az AGYAGBANDA (kézműves vásártér a várbejárat előtt),

Délelőtt 11 órakor: KÓBORLOVAGOK – középkori fegyver- és párbaj bemutató előadás (felső várszínpad)  Barsi Csaba és az Agyagbanda (Bestillo pálinkaház stand)

Déli 12 órakor: Jelmezes tárlatvezetés (felső vár), Barsi Csaba és az AGYAGBANDA (kézműves vásártér a várbejárat előtt),

Délután 1 órakor: KÓBORLOVAGOK – középkori fegyver- és párbaj bemutató előadás (felső várszínpad – várbelépővel látogatható)

Délután fél 2-kor: VARGA MIKLÓS (nagyszínpad)

Délután 2 órakor: Jelmezes tárlatvezetés (felső vár), Barsi Csaba és az AGYAGBANDA (kézműves vásártér a várbejárat előtt)

Délután fél 3-kor: a főzőverseny eredményhirdetése, díjak átadása

Délután 3 órakor: Jelmezes tárlatvezetés (felső vár), Barsi Csaba és az Agyagbanda (Görömbölyi Pálinka Patika stand)

Délután 4 órakor; Kóborlovagok középkori fegyver- és párbaj bemutató előadása (felső várszínpad)

Délután 5 órakor: Barsi Csaba és az Agyagbanda (kézműves vásártér a várbejárat előtt)

Este 6 órakor: AB/CD – AC/DC tribute band koncert (Nagyszínpad)

Este 8 órakor: MOBILMÁNIA és VIKIDÁL GYULA koncert (Nagyszínpad)

A nagyszínpadon zajló KONCERTEK, a Castrum Boldua étterem, a grillterasz, a csülkös standok, a Keszegsütő standja és a pálinkás standok DÍJTALANUL LÁTOGATHATÓK!

A parkolás díjtalan!

A várban és a várkapunál zajló programok várbelépővel látogathatók. Várbelépő: 1.300 Ft. Diákjegy: 900 Ft. 6 éves kor alatti gyermekeknek a belépés díjtalan!

A várbelépő tartalmazza Boldogkő várának és kiállításainak látogatását, a jelmezes tárlatvezetésen való részvételt, valamint a lovagi bemutatók megtekintését is!

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/boldogk%C5%91-v%C3%A1ra/iv-cs%C3%BClk%C3%B6s-p%C3%A1link%C3%A1s-nap-boldogk%C5%91-v%C3%A1r%C3%A1ban/413963225992004/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .