Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IV. CSÜLKÖS- PÁLINKÁS NAP Boldogkő Várában 2019

IV. CSÜLKÖS- PÁLINKÁS NAP Boldogkő Várában 2019

Boldogkő váranak kedveltebb gasztro-fesztiválja, vadhúsból készült ételek főzőversenye és kemencében sült, ropogós csülkök minden változatban és mennyiségben. Kóstoljuk meg hozzá a palackba zárt napfényt, a nyári gyümölcsök illatát kibontó, birs, gönci barack vagy málna pálinkákat!

A csülkös-pálinkás nap időpontja: 2019. szeptember 14. 8:00-23:00

A csülkös-pálinkás nap helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Boldogőváralja, Vár

A IV. CSÜLKÖS- PÁLINKÁS NAP Boldogkő Várában 2019 programja

Kemencében sült, ropogós csülök, hozzá különleges birs, gönci barack, szilva vagy málna pálinkák minden mennyiségben. Jó zenék, különleges ízek, egyre lassuló, idilli percek: kihagyhatatlan élmény a vénasszonyok nyara Boldogkő várában! A színpadon Varga Miklós, a várban az Agyagbanda, a Kóborlovagok, jelmezes tárlatvezetések és kézműves mesterek várják a látogatókat. Este Magyarország legjobb AC/DC tribute zenekara, az AB/CD döngöl, végül a MOBILMÁNIA és Vikidál Gyula közös koncertje zárja a programot.

A koncertszínpad programjai, a Castrum Boldua étterem, a grillterasz, a csülkös standok, a Keszegsütő és a pálinka standok díjtalanul látogathatók. A parkolás ingyenes. A várban zajló programok várbelépővel látogathatók.

Részletes program (ízelítő):

Reggel 9 órától délután 1 óráig: Vadételek és csülkös ételek főzőversenye. Fődíj: spanyol tengerparti nyaralás.

Délelőtt 10 órától délután 1 óráig és délután 2 órától este 6 óráig: a váci NASZÁLY KÉZMŰVES PORTA interaktív kézműves foglalkozásai (fakupa esztergálás, agyagkorsó készítés, szerencsepatkó kovácsolás)

Délelőtt 10 órától este 6 óráig: Interaktív fegyvertapogató stand, csatacsillag célba dobás, boszorkányketrec

Délelőtt 10 órakor: “A hét tündér legendája” Jelmezes tárlatvezetés (felső vár)

Délelőtt fél 11-kor: Barsi Csaba és az AGYAGBANDA (kézműves vásártér a várbejárat előtt),

Délelőtt 11 órakor: KÓBORLOVAGOK – középkori fegyver- és párbaj bemutató előadás (felső várszínpad)  Barsi Csaba és az Agyagbanda (Bestillo pálinkaház stand)

Déli 12 órakor: Jelmezes tárlatvezetés (felső vár), Barsi Csaba és az AGYAGBANDA (kézműves vásártér a várbejárat előtt),

Délután 1 órakor: KÓBORLOVAGOK – középkori fegyver- és párbaj bemutató előadás (felső várszínpad – várbelépővel látogatható)

Délután fél 2-kor: VARGA MIKLÓS (nagyszínpad)

Délután 2 órakor: Jelmezes tárlatvezetés (felső vár), Barsi Csaba és az AGYAGBANDA (kézműves vásártér a várbejárat előtt)

Délután fél 3-kor: a főzőverseny eredményhirdetése, díjak átadása

Délután 3 órakor: Jelmezes tárlatvezetés (felső vár), Barsi Csaba és az Agyagbanda (Görömbölyi Pálinka Patika stand)

Délután 4 órakor; Kóborlovagok középkori fegyver- és párbaj bemutató előadása (felső várszínpad)

Délután 5 órakor: Barsi Csaba és az Agyagbanda (kézműves vásártér a várbejárat előtt)

Este 6 órakor: AB/CD – AC/DC tribute band koncert (Nagyszínpad)

Este 8 órakor: MOBILMÁNIA és VIKIDÁL GYULA koncert (Nagyszínpad)

A nagyszínpadon zajló KONCERTEK, a Castrum Boldua étterem, a grillterasz, a csülkös standok, a Keszegsütő standja és a pálinkás standok DÍJTALANUL LÁTOGATHATÓK!

A parkolás díjtalan!

A várban és a várkapunál zajló programok várbelépővel látogathatók. Várbelépő: 1.300 Ft. Diákjegy: 900 Ft. 6 éves kor alatti gyermekeknek a belépés díjtalan!

A várbelépő tartalmazza Boldogkő várának és kiállításainak látogatását, a jelmezes tárlatvezetésen való részvételt, valamint a lovagi bemutatók megtekintését is!

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/boldogk%C5%91-v%C3%A1ra/iv-cs%C3%BClk%C3%B6s-p%C3%A1link%C3%A1s-nap-boldogk%C5%91-v%C3%A1r%C3%A1ban/413963225992004/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023 Az idén 22. alkalommal rendezi meg Kőszegen a „Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivált és Ors...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .