Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IX. Fehérvári Lecsófőző Vigasság 2013 szeptember 28-29.

IX. Fehérvári Lecsófőző Vigasság 2013

A lecsófesztivál időpontja: 2013 szeptember 28-29.

A lecsófesztivál helyszíne: Székesfehérvár, Várkörút

A IX. Fehérvári Lecsófőző Vigasság 2013 programja

 Old Boys koncert
A kezdetben buli zenekarként működő Old Boys mára már országosan ismert zenekarrá nőtte ki magát, több külföldi fellépéssel a hátuk mögött. A repertoárjuk 50-60-70-es évek zenei műfajait öleli körül. Többek között Rock and Roll, pop, blues, soul, country dalokat játszanak. A Fehérvári Lecsófőző Vigasságon 18.30-tól táncoltatják meg a közönséget.
Oldtimer Szuperkupa
Lecsófőző Vigasság egyik különlegessége lesz a Chrono Classic – Oldtimer Szuperkupa rajtceremóniája. 9:30-tól a nagyszínpad előtt több mint 80 csodaszép oldtimer és különleges youngtimer autót láthatnak az érdeklődők.
Új autó kiállítás
A színpad körül egész nap az ismert márkák közül, közel 30 új autót csodálhat meg a Lecsóközönség.
Amíg a szakácsok a lecsót főzik az autók szerelmesei kielemezhetik a kocsik minden részletét.

 

Rekordszámú csapat főzte a lecsót a Várkörúton, ahol a füst ellenére is öröm volt együtt lenni szombaton, még a nap is kisütött a Lecsófőző Vigasság résztvevői kedvéért. Közel 600 csapat, azaz közel 600 baráti társaság és munkahelyi kollektíva töltött el egy jókedvű napot a belvárosban főzéssel, beszélgetéssel, zenével, tánccal. Az újonnan bekapcsolt területek is beváltak, nagy sikere volt a fürdő mögötti parkolóban kialakított térnek, csakúgy, mint a Zichy ligetet a Fő utcával összekötő szakasznak.
Velünk volt a Magyar Televízió is, hiszen az „Itthon vagy” műsorban többször is élőben kapcsoltak a Lecsófőző Vigasságról. A sok ezer látogató között nagyon sok vendéget fogadtunk más településről, belföldről és határon túlról egyaránt. A Gyergyószentmiklósi csapat által készített étel a legjobb 20 közé is bekerült, a Lecsókirály címet pedig Barta Tamás nyerte el a 438-as csapattal. A Korona idén Harth Zsolt fejére került.
A résztvevők megfogadták a szervezők kérését, és nagy gonddal díszítették standjaikat és a feltálalt ételeket. Voltak, akik kis műsort is rögtönöztek a tálaláshoz, mások inkább a különleges dekorációban bíztak. A zsűri idén a 20 legjobb díjazott mellett 2 különdíjat adott át, a leglelkesebb csapatot a „Sipi” emlékserleggel jutalmazták, a legszebb standról pedig a közönség döntött.
Az óriás kondérból közel 500 tányér lecsó fogyott, míg eközben a Gasztro Téren a nemzetek lecsóit kóstolhatták a résztvevők. Sok más gasztronómiai ínyencséggel is megismerkedhettek, többek között mesterszakácsok különleges főztjét kóstolhatták. Az új programok igazi gasztronómiai eseménnyé tették a rendezvényt. Ezen a téren még rengeteg további lehetőség kínálkozik, amelyek arra sarkalják a szervezőket, hogy tovább szélesítsék a rendezvény spektrumát, egyre inkább bevonva a helyi vendéglátós szakmát.
A bejegyzés alapja: http://www.fehervarilecso.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.