Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

I. Szegedi Főzdefeszt 2014

I. Szegedi Főzdefeszt 2014

A sörfesztivál időpontja: 2014. október 17-19

A sörfesztivál helyszíne: Csongrád megye, Szeged, Széchenyi tér

Az Első Szegedi Főzdefeszt 2014 kézműves sörei

SÖRÁRUSOK:
Angol Sörök Háza
Bäder Sörök (Falánka)
Belga Sörök Háza
Debreceni Kisüzemi Sörfőzde
Domján Sörfőzde
Főzdefeszt Válogatás
Fóti Kézműves Sörfőzde
Gyertyános Sörfőzde
Hrabal cseh sörök
Kapucinus Sörfőzde
Kentucky Ale
Legenda Sörfőzde
Mályi ászok Sörfőzde
Serforrás Sörfőzde
Sümegi Sörfőzde
Szent András Sörfőzde
Primator cseh sörök
Zip’s Brewhouse

Segafredo Mobilkávézó

ÉTELÁRUSOK:
Befaló Bill XXL Barbecue
Erdélyi Konyha
Ez Sajt
Mexkitcen
Pepita Tökmag
Spíz Toborzó
Szarvaskolbász
Zing Burger

 

Az Első Szegedi Főzdefeszt 2014 programja, ismertetése

Sörforradalom Szegeden!

Örömmel jelentjük, hogy október 17-19-ig megrendezzük az Első Szegedi Főzdefesztet a Széchenyi téren! A szegedi Főzdefeszt a nyitánya a jövőre induló fesztiválsorozatnak, melynek keretében hazánk legnagyobb városaiba visszük el a jó magyar sör hírét.

A 2011-ben alapított Főzdefeszt – Első Hazai Kézműves Sörfesztivál – röpke három év alatt megteremtette a magyar kézműves sör fogalmát, és európai viszonylatban is feltűnő pezsgést indított el a sörgasztronómiában és a fővárosi vendéglátásban. Ám eredeti küldetésünk nem csak a fővárosi sörhelyzet forradalmasításáról szólt, hiszen meggyőződésünk, hogy a jó sör demokratikus alapjog!

Szeged, a napfény és a fesztiválok városa, legalább olyan nyitott és nyüzsgő környezet, mint a pesti belváros, melynek közönsége annak idején kirobbantotta a fővárosi sörforradalmat. Most Szegeden a sor, hogy megcsinálja a maga forradalmát.
Ha sörről van szó, a forradalom kellemes feladat, mindössze ki kell menni a Széchenyi térre, tájékozódni húsz sörfőzde kínálatában, majd a lehető legjobb társaságban leülni egy padra és kóstolgatni, illetve eldönteni, melyik ízlett a legjobban és miért. Ha elég lelkes a közönség, akkor hamarosan új főzdék és kocsmák nyílnak majd a Tisza partján is, és akkor a következő generáció már nem vacak vízízű sörökön nő fel.

A Főzdefeszt ideális környezetet teremt az intelligens sörözéshez, nem lesznek hangos koncertek, zsírszag, rádiós alapzaj és belépőjegy, ott lesz viszont a húsz legjobb magyar kézműves sörfőzde, több mint hatvan sörrel, számos külföldi sör, és a Food Selection, melyben a szegedi és a pesti újhullámos vendéglátás kiemelkedő szereplőit hívtuk meg, a Spíz Toborzótól a Zing Burgerig. Felejtsétek el a rablóhúst és a langallót!

A belépés INGYENES!

NYITVA:
2014. október 17. 12:00 – 02:00
2014. október 18. 12:00 – 04:00
2014. október 19. 12:00 – 24:00

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben 2020

Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben 2020 Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben a Bálint Borárium környezetében 2020. OKTÓBER 17-18....

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.