Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

V. Bicske Hagyományőrző Disznóvágás 2020

V. Bicske Hagyományőrző Disznóvágás 2020

A falusi népszokások közül az egyik legtöbb embert megmozgató közösségi esemény a disznóvágás. Városunk Önkormányzata szervezésében 2020. február 8-án az V. Hagyományőrző disznóvágásra hívjuk a bicskeieket a Város Kemencéjéhez.

A disznóvágás időpontja: 2020. február 8., szombat

A disznóölés helyszíne: Fejér megye, Bicske, Város Kemencéje

Az V. Bicske Hagyományőrző Disznóvágás 2020 programja

A részletes program jelenleg még nem ismert, addig ízelítőként a 2019-es látszik az oldalunkon.

A disznóvágás a karácsony előtti, illetve a januári, februári hideg napokban a falusi háztartások egyik legnépszerűbb tradíciója. A háznál nevelt sertéslevágása, a hús feldolgozása, és az ezt követő vacsoranépszokásaink közül még ma is az egyik legtöbb embert, rokont, barátot megmozgató közösségi esemény. Bicske Város Önkormányzata is évről évre megszervezi hagyományőrző disznóvágását, 2020-ban immár 5. alkalommal. Egyúttal meghirdeti a város első kolbásztöltő versenyét, amelyre 5 fős csapatok részvételét várja. A versenyhez csapatonként 5kg húst biztosítunk.

Az eseményt természetesen a friss húsból készült ebéddel (sültkolbász, orjaleves, töltött káposzta) koronázzuk meg, melyet zene kíséretében fogyaszthatnak el majd az érdeklődők.

Kolbásztöltő verseny nevezési határidő: 2020. január 24.

Reggel 7 órakor a fogópálinka elfogyasztása után lépésről lépésre figyelemmel kísérhetjük a disznó feldolgozását. Ebéd előtti programként

11.30-tól az Árpád Utcai Tagóvoda Méhecske csoportjának előadását hallgathatjuk meg.

12 órától 14.30-ig az előre megvásárolt 300.- Ft-os malactallérral többféle ételből választhatunk magunknak ebédet.

Menü: Mennyei orjaleves, toroskáposzta, sült hús, hurka, kolbász hagymás burgonyával és párolt káposztával, töpörtyű. Desszertnek, a nyugdíjasok által sütött piskótatekercset kóstolhatjuk meg.

12.15-től a Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc tanszakának műsorát láthatjuk, majd 13 órakor a Dalárda bicskei férfikórus szórakoztatja vendégeinket.

Töltsünk egy víg napot a kemencénél, ismerjük meg a disznóvágást és a feldolgozást.

Mindenkit szeretettel vár a Bicskei Önkormányzat!

Bálint Istvánné

 

 

A bejegyzés alapja: A rendezvény plakátja, https://2060.blog.hu/2019/01/20/ismet_lesz_varosi_disznovagas_kedvezmenyes_aron_lakhatsz_jol_a_finomsagokbol

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.