Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XIX. Paprikás ételek Főzőversenye 2015

XIX. Paprikás ételek Főzőversenye 2015

A Paprikás ételek Főzőversenye időpontja: 2015. szeptember 19. szombat

A Paprikás ételek Főzőversenye helyszíne: Kalocsa, XIX. PAPRIKÁS ÉTELEK FŐZŐVERSENYE – Tűzoltóság előtti parkoló, II. SZÜRKEMARHA PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY – Kubikus Park

A Paprikás ételek Főzőversenye a Kalocsai Paprikafesztivál kísérőprogramja.

A XIX. Paprikás ételek Főzőversenye 2015 programja

Kalocsa Hungarikuma, a pirospaprika a magyar gasztronómia nélkülözhetetlen fűszernövénye. Olyan étkek alapját adja többek közt, mint a bogrács gulyás, halászlé, jókai-bableves, hortobágyi palacsinta, paprikás krumpli, töltött káposzta, paprikás csirke de még folytathatnánk a sort. Elvitathatatlan az a tény, hogy a hazai konyhát forradalmasította a fűszerpaprika, mely gasztronómiánk karakteres ízvilágának egyik legfontosabb eleme.

Éppen ezért Kalocsa híres fűszernövényének ünnepe egyben a magyar gasztronómia, a magyar paprikás ételek ünnepnapja is. A Kalocsai Paprikafesztiválnak szerves része a Paprikás Ételek Főzőversenye, amely mellett a 2014-es évtől meghirdetésre kerül a Kalocsai Szürkemarha Pörköltfőző Verseny is.

XIX. PAPRIKÁS ÉTELEK FŐZŐVERSENYE

A Paprikás Ételek Főzőversenye immár 19 éve ugyanúgy elválaszthatatlan része Kalocsa legnagyobb ünnepének, mint ahogy a paprika alapja a magyaros ételeknek. Hazánk egyik legrangosabb gasztroversenyére nemcsak az országból, de a határon túlról is érkeznek főzők, akik közül a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai zsűrije választja ki, azt, hogy ki főzi a legjobb paprikás ételt.

II. KALOCSAI SZÜRKEMARHA PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY


Ez évben másodszor, a Kalocsai Paprikafesztiválhoz kapcsolódóan Kalocsa Város Önkormányzata valamint a Szabadtűzi Lovagrend és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Déli Régiója meghirdeti az II. Kalocsai Szürkemarha Pörköltfőző Versenyt.

A rangos megmérettetés kifejezetten a kalocsai baráti társaságoknak, cégeknek, civil szervezeteknek, sportegyesületeknek, oktatási intézményeknek szól, hiszen arra csak Kalocsa város közigazgatási területén lakhellyel rendelkező személyek, csapatok nevezhetnek, illetve azok, akik kalocsai cégnél, vagy Kalocsa város által fenntartott bármely intézményben dolgoznak.

A főzőverseny a XXVI. Kalocsai Paprikafesztivál második napján, szeptember 19-én kerül megrendezésre.
EGYÉB FŐZÉSI LEHETŐSÉG

Természetesen ugyanúgy, mint az elmúlt években a Kalocsai Paprikafesztiválon nemcsak a hivatalos főzőversenyekre várják a csapatok jelentkezését. Akik egy kicsit kötetlenebbül, baráti, családi vagy munkatársi körben szeretnének főzőcskézni városunk legnagyobb ünnepén, azoknak a szombati nap alkalmával ismét lehetőségük nyílik erre.

 

A bejegyzés alapja: http://kalocsaipaprikafesztival.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIII. Fishing on Orfű 2020

XIII. Fishing on Orfű 2020 Fishing on Orfű 2020 Eljött az idő, hogy bejelentsük: a júniusi Fishinget - a kialakult járványügyi helyzet súly...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .