XVI. Kácsi Vadfőző Verseny 2015
A vadfőző verseny időpontja: 2015. június 13.
A vadfőző verseny helyszíne: Borsod megye, Kács
A XVI. Kácsi Vadfőző Verseny 2015 programja
Tisztelettel meghívjuk az Országos Kácsi Vadfőző Versenyre akár versenyzőként, akár nézőként
szeretettel várjuk.
Jelentkezési feltételek:
Bárki jelentkezhet, aki szeretné szabadtéren vadfőző tudományát bemutatni, illetve megmérettetni.
Nevezési díj:
6000 FT/ csapat, amely egyebek mellett 3 KG vadhúst is tartalmaz.
Ezen a versenyen bármilyen vadételt el lehet készíteni a magukkal hozott, vagy a rendezőktől igényelt vadhús nyersanyagból, a zsűri kérése, hogy csak vadból készült ételeket versenyeztessenek.
A rendezőség biztosítja ( A nevezési Díj ellenében)
A csapatoknak 6×3 méteres területet a magukkal hozott sátrak részére.
Ivóvíz vételi lehetőséget, tűzrakó helyet, tűzifát (de lehet gázzal is főzni).
Szeméttárolási lehetőséget, mellékhelyiséget, és a vadhúst (3 KG Vaddisznóhús vegyesen)
A versenyzők minden nyersanyagot, fűszert, sátrat, munkaasztalt, és egyéb felszerelést maguknak hoznak.
Minden ételből 2 adagot kell szépen feldíszítve a zsűrinek bemutatni.
A zsűri az alábbi szempontok alapján értékel:
A versenyző megjelenése, higiénia munka közben, technológiai fegyelem, munkaszervezés (10p). Illat, zamat, íz, ízek-harmóniája (50p) Merészség, kreativitás (20p) Összbenyomás, tálalás, étel díszítés-oda illő anyagokkal. (20p).
Külön pontokat lehet elérni a sátor és környékének tájjellegű feldíszítésével.
Jelentkezés:
a jelentkezési lapot pontosan kitöltve e-mail, vagy posta segítségével visszaküldve a
megadott határidőre.
Részvételi díj:
6000 Ft / versenyző csapat, amit a megadott határidőre kell eljuttatni a lenti címekre.
Jelentkezési határidő: 2015. Június 7. 24:00
A részvételi díj feladásának határideje: 2015. Június 8. 24:00
A jelentkezést a sátorhelyek függvényében a verseny napján a helyszínen is elfogadjuk.
Akadályoztatás esetén kivételesen a helyszínen való fizetést is elfogadjuk.
Zsűri:
A gasztronómiai, és a Szabadtűzi Lovagrend neves és Zsűri – vizsgát tett szakemberei.
Díjazás:
Értékes vadászattal kapcsolatos Szponzori felajánlások, Vándorserleg, emléktárgyak, arany, ezüst, bronz-érem.
Elérhetőségek:
Gasztronómiai szervező
E-mail:
valaszt6@freemail.hu
Tel: 06-30-9836-052.
Rendezőség:
Kács Községi Önkormányzat, 3424 Kács,
Fő út. 60.
Tel.:/Fax: 49/537-000
Email:
Igazgatas@kacs.hu
A bejegyzés alapja: http://www.kacs.hu