Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVI. Tardi Kakasfesztivál és főzőverseny 2019

XVI. Tardi Kakasfesztivál és főzőverseny 2019

Idén 16. alkalommal megrendezett Tardi Kakasfesztivál 2019. október 5-én. Próbára akarja tenni főző tudását? Szívesen kóstolna kiváló szakácsok által kakasból készült ételeket? Vagy csak egyszerűen szeretne kellemesen tölteni egy szombatot? Bármelyik elég ok, hogy Ön is ellátogasson hozzánk a Sándor-völgyi rendezvénytérre!

A fesztivál időpontja: 2019. október 5.

A fesztivál helyszíne: Borsod megye, Tard, Sándor-völgyi rendezvénytér

A XVI. Tardi Kakasfesztivál és főzőverseny 2019 programja

Idén 16. alkalommal megrendezett Tardi Kakasfesztivál 2019. október 5-én. Próbára akarja tenni főző tudását? Szívesen kóstolna kiváló szakácsok által kakasból készült ételeket? Vagy csak egyszerűen szeretne kellemesen tölteni egy szombatot? Bármelyik elég ok, hogy Ön is ellátogasson hozzánk a Sándor-völgyi rendezvénytérre! Ismerje meg velünk a kakaspörkölt főzés rejtelmeit, kóstoljon különleges receptek szerint készült ételeket, vegyüljön el a fesztivál forgatagában!

Rendezvényünk mostanra a régióban általánosan ismertté vált, számon tartják és készülnek rá, de az ország minden részéről érkeznek hozzánk vendégek. Programunk gerincét a főzőverseny alkotja, melyen rendszerint 20-30 kiváló főzőcsapat méri össze tudását kakasételek készítésében. A látogatók, kóstolni vágyók létszáma az időjárástól függően a több ezres nagyságrendet is elérheti.

Az alábbi programok mellett a nap folyamán kakasszépségverseny, térzene, kirakodóvásár várja vendégeinket.

12:00 Korcsoportonként zsákban futás

13:30 Gyöngykaláris Néptáncegyüttes

14:00 Eredményhirdetés

15:00 Capuccino

16:00-tól Géczy Erika

(A Bojtorján, Rockfort, GLM produkció, Kormorán együttesek egykori tagja, Örökség zenekar énekes-dalszerzője.)

A nap folyamán a hangulat felelőse: MC Bee Bee

A rendezvény ideje alatt büfé is biztosított.

Kóstoló, amelyet az Önkormányzat készít: csirkepörkölt tésztával és savanyúsággal

A kóstolójegyek a tardi lakosok számára a polgármesteri hivatalban ingyenesen igényelhetők 2019.október 2-ig, és kizárólag az önkormányzat által készített kóstolóra vonatkoznak !

Keressük a 2019-es év legszebb kakasát. A kakasszép- ségversenyre a helyszínen lehet jelentkezni, nevezési díj nincs. A kakasok számára a rendezvény idejére a szervező ketrecet biztosít.

A KAKAS JELMEZBEN RÉSZVEVŐKET KÜLÖN DÍJAZZUK!

A kakasfesztivál főzőversenyről

Főzőcsapatok részére a rendezvény reggel 7 órakor kezdődik a kakasok és a főzőhelyek kiosztásával.

A kakasokból készült ételből egy adagot megfelelően tálalva 14 óráig a zsűri részére át kell adni, valamint 5 adag ételt kóstolójegy fejében a vendégek részére kiosztani. Az 5 db kóstolójegy a zsűrizéshez szükséges, ezért visszatérítés nem jár. Ezen kívül 5 db kóstolójegy leadása után a szervező a nevező csapat részére visszatéríti a kóstolójegy árának 60%-át. Kevesebb kóstolójegy leadása esetén nem jár visszatérítés. Maximum 10 db kóstolójegy visszaváltására van lehetőség!!!

A rendezvényen étel kizárólag kóstolójegyért (TARDI TALLÉR) értékesíthető. Az ezt megszegő csapat kizárható a versenyből. Az elkészített ételeket mesterszakács vezette zsűri bírálja. Az értékelés fő szempontjai az étel íze, zamata, illata, színe, a higiénia és a tálalás módja. Szintén értékeljük a csapatok sátrának, magának a csapatnak a megjelenését, a legötletesebb, legszebb összbenyomást.

Főző csapatoknak.
Információ, jelentkezés:
vajdazolthan@gmail.com
30/5354725

 

A bejegyzés alapja: http://www.tard.hu/index.php/42-hirek/343-xvi-tardi-kakasfesztival

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.