Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XI. Tardi Kakasfesztivál és főzőverseny 2014 Tard

XI. Tardi Kakasfesztivál és főzőverseny 2014 Tard

A fesztivál időpontja: 2014. október 18.

A fesztivál helyszíne: Borsod megye, Tard, Faluház

A XI. Tardi Kakasfesztivál és főzőverseny 2014 Tard programja

A résztvevők saját maguk gondoskodnak a szükséges nyersanyagokról, és eszközökről kivéve az ott kapott 1 db egész, konyhakész kakast, amiből 5 adag ételt kell kóstolójegyért szétosztani a közönségnek.
Akár több adagot is készíthetnek, ha a helyszínen vásárolnak, illetve hoznak hozzá nyersanyagot.
  • 2014. október 18.-án tartandó Kakasfesztivál főző versenyén. Tudomásul veszem, hogy a nevezési díj 3.500 FT, amit belföldi postautalványon feladok, de legkésőbb a helyszínen megérkezéskor befizetek.
  • Házi Süteménysütő versenyen (nevezési díj nincs)
  • Kakas Szépségverseny (nevezési díj nincs)

Október 18-án, szombat reggel 8 órától ismét megtelik érdeklődőkkel és finom illatokkal a tardi Sándor-völgy, akkor kezdődik ugyanis a XI. Tardi Kakasfesztivál és Főzőverseny. Az eddig tíz alkalommal átlagban 50 csapat főzött, így biztos, hogy bőven lesz mit kóstolni az idén is.

Ahogy megszokhattuk, lesz kakasszépségverseny, más állatok részvételével kakasfőző verseny, és mivel minden jó, ha jó a vége, azaz a desszert, süteménysütő verseny, és persze sok látványosság is. A versenyekre bárki jelentkezhet október 12-én éjfélig. A főzőcsapat maximum 2 főből állhat, ám kísérők száma akár 50 fő is lehet.

A csapatok a nevezési díjért cserébe kapnak egy egész, konyhakész kakast, amiből 5 adag ételt kell – kóstolójegyért – szétosztani a közönségnek. Azután következik a szigorú zsűri bírálata… Víz- és áramvételi lehetőség van, tűzifát és sátorhelyet is ad az önkormányzat, ám a többi felszerelésről, egyéb nyersanyagokról a csapatoknak kell gondoskodniuk.

A kakasszépségversenyre a helyszínen kell jelentkezni, ahol a szervezők külön ketrecet biztosítanak a kakasoknak. Nevezési díj nincs, ahogy a süteménysütő versenyen sincs. Arra a 20 darab aprósüteményt vagy az egész tortát a verseny napján, délelőtt 10 óráig lehet leadni. A szervezők kérése annyi, hogy a zsűrizésre szánt süteményt ajánlják fel a tardi iskolásoknak.

Jelentkezni a Tardi Önkormányzati Hivatalnál lehet (tardpohi@freemail.hu), a jelentkezési lap letölthető a tard.hu oldalról.

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Márton Napi Sokadalom Szeged 2021

Márton Napi Sokadalom Szeged 2021 Márton Napi Sokadalom 2021 Szegeden. Első alkalommal szervezünk egy tematikus programot a Bárkán, amely a...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.