Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál 2018

VII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál 2018

VII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál, Kistarcsa Város Önkormányzata szeretettel meghívja a település polgárait a VII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztiválra Kistarcsa, Csigaház melletti tér, 2018. augusztus 20. 10.00-23.00 óráig.

A kakas főző fesztivál időpontja: 2018. augusztus 20.

A kakas főző fesztivál helyszíne: Pest megye, Kistarcsa, Csigaház melletti tér

A VII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál 2018 programja

10.00-10.45 Szent István napi ünnepség, ünnepi beszéd, ünnepi műsor, új kenyér szentelése

13.00-13.15 Megnyitó

13.00-17.30 Tűzgyújtás – Kakasfőző verseny

13.15-13.30 Aquila Dance Sportegyesület bemutatója

13.35-13.50 Jamland T.S.E. bemutatója

14.00-15.00 Halihó-Szabó Csilla Band

16.00-18.00 Tanzevaty Partyzans

19.00-20.10 Compact disco

21.00-22.30 Black II black

22.30           Lézer  Show

 

A kóstolójegy ára 600.- Ft, amiért egy tál étel és a szükséges műanyag étkészletet biztosítjuk. Kóstolójegy korlátozott számban kapható!

A rendezvény ideje alatt kézműves kirakodó vásár, street food ételek-italok várják a látogatókat.

A kakasfesztivál ismertetése

Augusztus 20-án, a Szent István napi ünnepség után délután kettő órától kezdődött a kakasfőző fesztivál. Solymosi Sándor polgármester pontosan kettő órakor nyitotta meg a kakasfőző versenyt. Elmondta, hogy hagyományteremtő jelleggel hirdetik meg a fesztivált és azért választották a kakast alapanyagul, mert a város címerében is megtalálható. A jövőben a kakas címeres települések csapatait is szeretnék a versenyre meghívni A polgármester jó versenyzést kívánt a résztvevőknek, majd gyorsan átöltözve rögtön beállt az egyik csapatba. A program elején jelen volt a Szent István napi ünnepség ünnepi szónoka Vécsey László országgyűlési képviselő is, aki végiglátogatta a résztvevő csapatok „versenyállásait”.

A nagy meleg ellenére jó hangulat volt a téren, az uszoda parkolójában felállított színpadon késő estig pörögtek a programok. Először Szmatana Andrea a Hétköznapi Broadway Hősökkel szerepelt, a musical részletekhez a háttértáncot a Harmónia Táncklub táncosai adták. A közös szereplésbe belefért az önálló fellépés is. A közel két órás programban a Harmónia Táncklub bemutatta a 10 éves jubileumi gálaműsorukat, amit május végén láthatott a közönség és a Hétköznapi Broadway Hősök több egyéni produkcióit is színpadra állított. A közönség vastapssal jutalmazta a két csapatot. Negyed öttől a Pannónia Néptáncegyüttes lépett a színpadra. A táncosok hat táncot mutatottak be, szerepelt a gyerek, az ifjúsági és a felnőtt csoport. Most is nagy sikert aratott a Madách Stúdió két ifjú tehetsége Pászthy Viki és Ágoston Máté, akik operett slágereket énekeltek.

 

Kistarcsa Kakasfőző fesztivál 2018 programok
Szervező: Kistarcsa Város Önkormányzata, VMSK Kft.

Bejegyzés alapja: http://www.kistarcsamuvhaz.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Márton Napi Sokadalom Szeged 2021

Márton Napi Sokadalom Szeged 2021 Márton Napi Sokadalom 2021 Szegeden. Első alkalommal szervezünk egy tematikus programot a Bárkán, amely a...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .