Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VIII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál 2019

VIII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál 2019

Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál 2019-ben , Kistarcsa Város Önkormányzata szeretettel meghívja a település polgárait a 8. Kistarcsai Kakasfőző Fesztiválra Kistarcsa, Csigaház melletti tér, 2019. augusztus 20. 10.00-23.00 óráig.

A kakas főző fesztivál időpontja: 2019. augusztus 20.

A kakas főző fesztivál helyszíne: Pest megye, Kistarcsa, Csigaház melletti tér, Ifjúság tér

A VIII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál 2019 programja

Csigaház

10.00 – 10.45 Szent István napi ünnepség, ünnepi beszéd, új kenyér szentelése

Ifjúság tér

12.00 – 16.30 Megnyitó, tűzgyújtás – Kakasfőző verseny
13.00 – 14.00 Helyi csoportok bemutatója

14.15 – 15.00 Operett slágerek Szász Katival
16.00 – 17.00 The Bits – Beatles Emlékzenekar
17.00 – 18.00 Kakasfőző Eredményhirdetés
18.00 – 23.00 DJ Dominique és vendégei- Poór Péter, Oszvald Marika, Marcellina, Kefir, FLM, Csordás Tibi, Groovehouse, Zoltán Erika, Thomx
22.00 – 22.10 Tűzijáték
23.00 – 23.30 Raul

 

A kóstolójegy ára 600.- Ft, amiért egy tál étel és a szükséges műanyag étkészletet biztosítjuk. Kóstolójegy korlátozott számban kapható!

A rendezvény ideje alatt kézműves kirakodó vásár, street food ételek-italok várják a látogatókat.

A kakasfesztivál ismertetése

Augusztus 20-án, a Szent István napi ünnepség után délután kettő órától kezdődött a kakasfőző fesztivál. Solymosi Sándor polgármester pontosan kettő órakor nyitotta meg a kakasfőző versenyt. Elmondta, hogy hagyományteremtő jelleggel hirdetik meg a fesztivált és azért választották a kakast alapanyagul, mert a város címerében is megtalálható. A jövőben a kakas címeres települések csapatait is szeretnék a versenyre meghívni A polgármester jó versenyzést kívánt a résztvevőknek, majd gyorsan átöltözve rögtön beállt az egyik csapatba. A program elején jelen volt a Szent István napi ünnepség ünnepi szónoka Vécsey László országgyűlési képviselő is, aki végiglátogatta a résztvevő csapatok „versenyállásait”.

A nagy meleg ellenére jó hangulat volt a téren, az uszoda parkolójában felállított színpadon késő estig pörögtek a programok. Először Szmatana Andrea a Hétköznapi Broadway Hősökkel szerepelt, a musical részletekhez a háttértáncot a Harmónia Táncklub táncosai adták. A közös szereplésbe belefért az önálló fellépés is. A közel két órás programban a Harmónia Táncklub bemutatta a 10 éves jubileumi gálaműsorukat, amit május végén láthatott a közönség és a Hétköznapi Broadway Hősök több egyéni produkcióit is színpadra állított. A közönség vastapssal jutalmazta a két csapatot. Negyed öttől a Pannónia Néptáncegyüttes lépett a színpadra. A táncosok hat táncot mutatottak be, szerepelt a gyerek, az ifjúsági és a felnőtt csoport. Most is nagy sikert aratott a Madách Stúdió két ifjú tehetsége Pászthy Viki és Ágoston Máté, akik operett slágereket énekeltek.

 

Szervező: Kistarcsa Város Önkormányzata, VMSK Kft.

 

Kakasfőző fesztivál kistarcsa 2019 programok

Bejegyzés alapja: http://www.kistarcsamuvhaz.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .