Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IV. Fűszeresek és Kézművesek Vására 2015

IV. Fűszeresek és Kézművesek Vására 2015

Fűszeresek és Kézművesek Vására – az értékteremtők és értékmentők találkozója.

A vásár időpontja: 2015. május 9. szombat

A vásár helyszíne: Békés megye, Füzesgyarmat, Árpád utca – Piac tér

A IV. Fűszeresek és Kézművesek Vására 2015 programja, ismertetője

9.00 A kiállítók és vásározók folyamatosan kóstoltatják és értékesítik termékeiket
10.00 Megnyitó, A Vásári Nagydíj Zsűri bemutatása
10.30 Füzesgyarmati Mazsorett csoport, Kézműves kiállítók bemutatkozása,
11.00 Fűszer felismerő verseny kezdete a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók sátrában
11.30 BOHÓC SHOW, Kézműves kiállítók bemutatkozása
14.00 Bucsai Rozmaring Néptáncegyüttes
15.30 Füzesgyarmati Dance Aerobik, Kézműves kiállítók bemutatkozása
17.00 BOHÓC SHOW 2
17.30 Tombola
18.00 DÍJÁTADÓ
A kézműves sátorban, egész napos családi program.

Bütykölő

A szülők és gyermekek közösen készíthetnek, kézműves termékeket, korongozás kipróbálása, foltvarrás, gyöngyfűzés a szervezők által biztosított alapanyagokból.

A gasztro és sör udvarban egész napos ételkóstoló!

Kézműves sör és bor különlegességek!
Minden bemutatkozó kézműves kérdéseket tesz fel a bemutatkozás során, a kérdés helyes megválaszolásával értékes nyereményekhez lehet jutni!

A Falusi vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete egy olyan önkéntes alapon létrejött egyesület amelyet leginkább az összetartás és egymás megbecsülése jellemez. Az őszinte hit és lelkesedés volt az, amire alapoztunk amikor megalapítottuk egyesületünket és ez párosult tagjaink több éves tapasztalataival a gasztronómia, a vendéglátás és kistermelői tevékenység területéről.

Régi dédelgetett vágyunk, hogy a Békés megyében és a Dél Alföldi régióban élő kistermelőknek, házi élelmiszer előállítóknak, mezőgazdasági termék feldolgozó kisvállalkozóknak, kézműveseknek helyi bemutatkozási lehetőséget, egy vásárt tudjunk létrehozni.

A Fűszeresek és Kézművesek Vásárán megpróbálunk teret adni mindenkinek és mindannak, ami fontos térségünknek.

Fő célunk, hogy az itt élő magyar termelőket, kézműves termékeket, tradicionális magyar élelmiszereket megismertessük mindenkivel, aki itt él vagy látogatóként részt vesz vásárunkon.

Azt szeretnénk, hogy ezek a tradicionális ízek ne merüljenek feledésbe, hanem újra a mindennapjaink részei legyenek.
Helyszínül azért választottuk Füzesgyarmatot, mert ez a sárréti kisváros közigazgatásilag Békés megyéhez tartozik ugyan, de földrajzilag 3 megye határán terül el, 70-70 kilométerre Békéscsabától valamint Debrecentől és közel 90 kilométerre Szolnoktól. A várost a „Sárrét Gyöngye” gyógyvizes termálfürdője miatt évente több ezer turista keresi fel ezért infrastruktúrája kiépült, megfelelő szolgáltató háttérrel rendelkezik a vendégek fogadásához.Napjaink gazdasági helyzetében pedig a vásárlátogatóknak sem mindegy, hogy 70 vagy 200 kilométert utaznak hasonló íz és kulturális élményekért.
Törekszünk arra, hogy a kiállítások, kóstolók és bemutatók mellett színes vidám forgatag, igazi vásári hangulat fogadja a hozzánk érkezőket. Ezért nem csak mi szervezők teszünk meg mindent, hanem a város egész lakossága, civil szervezetek és egyesületek is készülnek a nagy napra. Többen is helyi táj jelegű ételekkel várják majd az ide látogatókat.
Bízunk benne, hogy az alább közreadott programok tetszeni fognak kiállítóknak és látogatóknak egyaránt és reméljük, hogy szívesen járnak vissza majd hozzánk évről évre.

Gergely Mária

Elérhetőség

Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete

Gergely Mária

06 30 212 4770

titkarsag@fvsze.com

 

Házi sütemény verseny kiírás

A készülő sütemények szabadon választhatóak a kikötés csupán annyi, hogy tartalmaznia kell a felsorolt fűszerek valamelyikét.
– fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, menta, vanília,levendula,
Egy versenyző csak egy fajta süteménnyel nevezhet.
A jelentkezés feltételei:
– Az elkészült süteményt papírtálcán adják le, melyen 20 db vagy szelet süteménynek kell lennie.
– A versenyzők írják le a sütemény nevét, az elkészítés technológiáját. Az elkészült írásos
anyagot( receptet) hozzák magukkal a verseny napján:
2015. május 9-én 10.00 – 11.00 óra között a Vásár Információs pultjánál.
11.00 órától: az elkészült süteményekből kiállítást,vásárt rendezünk, hogy a nézők is szavazhassanak a látvány és íz alapján a süteményekre. A közönség szavazata alapján megválasztjuk a közönség süteményét.
A verseny értékelése:
A zsűri neves és ismert szakemberekből áll, akik a versenykiírások és a szakmai előírások figyelembe vételével végzik munkájukat. Figyelembe veszik a sütemény esztétikumát, eredetiségét, íz harmóniáját és ezek alapján választják meg Füzesgyarmat 3 legjobb süteményét.
A zsűri döntése megfellebbezhetetlen!
A versenyzők a zsűritől emléklapot, valamint eredménytől függően „arany” „ezüst” „bronz” habverőt és értékes díjakat kapnak.

Nevezési díj nincs!
A készítő a hozott süteményt felajánlja a szervezőknek, melyet a közönség kóstolójegy ellenében megkóstolhat.

Lekvár felismerő verseny

A játékra 10 és 14 óra között lehet jelentkezni.
A jelentkezők előre nyomtatott játéklapot kapnak, amelyen a kiállított lekvárok nevei szerepelnek. A lekvárok előre számozott edényekben kerülnek elhelyezésre. A felismeréshez minden játékos annyi kanalat kap, ahány kiállított lekvár van és mindenki csak egyszer merítheti kanalát egy edénybe /nincs visszakóstolás/. A felismerés után az edényen levő számot a lekvár név elé kell írni.
A kitöltött lapokat az információs pultnál lehet leadni. Minden játékos egyszer vehet részt a játékban. Minden helyes találat 5 pontot ér. A délutáni eredményhirdetésen a 3 legjobb eredményt elért játékost jutalmazzuk.

Fűszer felismerő verseny

A játékra 10 és 14 óra között lehet jelentkezni.
A jelentkezők előre nyomtatott játéklapot kapnak, amelyen a kiállított fűszerek nevei szerepelnek.
A fűszerek / levelek , magvak vagy termés/ előre számozott edényekben kerülnek elhelyezésre. A felismeréshez minden játékos használhatja íz, szagló, látó, tapintó érzékszerveit. A felismerés után az edényen levő számot a fűszer neve elé kell írni.
A kitöltött lapokat az információs pultnál lehet leadni. Minden játékos egyszer vehet részt a játékban. Minden helyes találat 5 pontot ér. A vasárnap délutáni eredményhirdetésen a 3 legjobb eredményt elért játékost jutalmazzuk.

 

A bejegyzés alapja: a vásár plakátja, http://kezmuvesfeszt.webnode.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.