Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VIII. Hollókői Bornapok 2015

VIII. Hollókői Bornapok 2015

2015. május 9-10-n ismét Magyarország legjobb borászai lepik el az Ófalu alsó kútjának terét és kínálják jobbnál-jobb nedűiket.

A bornapok időpontja: 2015. május 9-10

A bornapok helyszíne: Nógrád megye, Hollókő

A VIII. Hollókői Bornapok 2015 programja

Hollókő környéke sosem tartozott Magyarország neves bortermelő vidékeihez. A régen szőlőtermelésre legalkalmasabb nadrágszíjparcellás domboldalt már évek óta nem művelik. A borfogyasztás igénye azonban mindmáig megmaradt….

A már évek óta népszerű Hollókői Bornapok nagyszerű lehetőséget teremt ezen igények kielégítésére. A kétnapos rendezvényre az ország leghíresebb borrégióiból érkezett neves borházai érkeznek és elhozzák az általuk termelt szőlőbort a száraztól-az édesig, a fehértől-a vörösig, Villánytól-Tokajig.

A borászok, az egész napos muzsikaszó és a rockabilly koncert garantálja a jókedvet mindenki számára. Az estig kitartók pedig a Bor bálon hajnalig mulatozhatnak. Másnapra is tartogatnak borokat a borászok, az egész napos muzsikaszó mellett kellemes vasárnapot ígérve. Szintén ekkor kerül megrendezésre a Hollókői Piac, ahol helyi kézművesek, őstermelők portékái között lehet válogatni.

A rendezvény látogatása ingyenes, a borokat viszont csak a rendezvény hivatalos poharából lehet megkóstolni!

 

A bejegyzés alapja: http://www.holloko.hu/hu/esemeny/hollokoi-bornapok.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023 Az idén 22. alkalommal rendezi meg Kőszegen a „Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivált és Ors...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.