Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Szent György napi forgatag – Virágkiállítás és vásár 2015

Szent György napi forgatag – Virágkiállítás és vásár 2015

Idén április 25-én rendezi meg a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, a tavaly már nagy sikert aratott Szent György Napi Forgatag és Virágvásárt.

A vásár időpontja: 2015. április 26-27

A vásár helyszíne: Nagykőrös, Deák tér

A Szent György napi forgatag – Virágkiállítás és vásár programja

  • Virágvásár és kiállítás
  • Kézműves utca
  • Biri néne teázója
  • Szent György napi játszótér
  • Neoton família élő koncert
  • Tabányi István
  • Dj Lotters
  • Egész nap városnéző kisvonat
Hamarosan itt a Szent György napi Forgatag és Virágvásár!

Idén április 25-én rendezi meg a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, a tavaly már nagy sikert aratott Szent György Napi Forgatag és Virágvásárt. A rendezvényhez kapcsolódó háttérmunkálatok már hónapok óta folynak az intézményben, amelyről 2015. március 25-én tartott tájékoztatást az eseményben közreműködő hatóságoknak, szervezeteknek az intézmény igazgatója. Igazi összefogás, és a közös munka eredménye lesz ez a nívós tavaszi rendezvény, melyre már most nagy érdeklődés mutatkozik mind a közönség, mind a kiállítók részéről. László Ditta, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ igazgatója karmesterként koordinálja az előkészületi munkálatokat, és remek programokat, neves fellépőket prezentál a nagykőrösi lakosság és a környező településekről ide érkező vendégek számára. Reggeltől késő délutánig szervezik meg a Virágkiállítást-és Vásárt, egész nap városnéző kisvonat szállítja az érdeklődőket a belváros több pontjára és vissza a Deák térre, a gyerekeknek pedig Szent György napi játszóteret – és vidámparkot varázsolnak a Szabadság térre. Emellett új névvel jelentkezik a Biri néne teázója, idén Polyák Péter, a nagykőrösi füvesember, a Pálfája Oktatóközpont környezeti nevelője várja a kilátogatókat. Emellett még az Arany János Múzeum muzeológusai engednek betekintést Dezső Kázmér, egykori polgármester gyógynövény gyűjteményébe. A színpad előtt felállított nagysátorban az V. Virágos Térségünkért előadássorozat idén sok meglepetést tartogat majd a kertészkedésre, virágkötészetre fogékony vendégeknek: Akik a kulturális központ információs pontján ingyenes regisztrációs jegyet váltanak, azok részt vesznek a tombolasorsoláson, ahol a fődíj, egy utazás a 2015. június 19 – 21 között megrendezendő XVII. Szőregi Rózsaünnepre.

Ezen kívül az Önkormányzati Hírekben minden kedves szemfüles olvasó Korzókupont talál, amelynek kivágásával és felmutatásával kedvezményesen vásárolhat a kitelepülő virágosok portékáiból.

Ezen a délelőttön vendégük lesz Koncz Gábor, Kossuth – és Jászai-díjas Érdemes művész, Dr. Surányi Dezső MTA doktor, agrobiológus, Megyeri Szabolcs, kertészmérnök, kerti blogger és Szertel Sándor Balaton – felvidéki borász, a Balaton Zamata tulajdonosa, aki borkóstolóval és borászati tanácsadással várja a kilátogatókat.

Kora délután nagykőrösi tehetségek mutatkoznak be, majd ezt követően fellép Tabáni István és a Darwin”s Humbug (Szeleczki Dávid és zenekara). Az estét a Neoton Família élő koncertje, majd DJ Lotters retro utcabálja zárja. Figyeljék folyamatos híreinket az eseménnyel kapcsolatban, a rendezvény előtt minden héten új információkkal, tudnivalókkal kedveskedünk olvasóinknak!

A bejegyzés alapja: A rendezvény plakátja, és fb

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.