Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Gőzfelhős Mikulás Különvonat 2021

Gőzfelhős Mikulás Különvonat 2021

Mikulás Expressz, avagy Téli Szezonzáró Fesztivál 2021. Minden évben csillogó gyerekszempárok, mosolygós arcocskák kíséretében gördül be a Mikulás Expressz a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. Idén, december elején ismét megrendezésre kerül a már tradíciónak számító mikulás rendezvény Budapesten, a Tatai utca végén.

A télapó expressz időpontja: 2021. december 5-én 9:55 és 14:25 órakor.

A télapó expressz helyszíne: Budapest, Vasúttörténeti Park, H – 1142 Budapest, Tatai út 95. GPS: É 47° 32′ 29.60″ , K 19° 5′ 42.80″

A Mikulás Expressz 2021 programja, jegy árak, belépőjegy

A Mikulás ünnepségek közül kiemelkedik különleges hangulatával a december 5-i Vasúttörténeti Park Szezonzáró Fesztiválja. A számos családi program mellett egy Gőzfelhős Mikulás Különvonat is indul az eseményre, a Mikulás és manója pedig az ünnepi díszbe öltöztetett parkban várja a gyerekeket.

A Mikulás Expressz programjairól

A tél elmaradhatatlan családi ünnepe alkalmából december 5-én, vasárnap egyedi hangulatvilágú eseményen vehetnek részt kicsik és nagyok egyaránt a Vasúttörténeti Park szervezésében. Az idei Mikulás ünnepség egészen biztosan nem okoz csalódást, hiszen december első vasárnapján a Park egyedülálló programmal garantálja a kikapcsolódást, szórakozást. Kültéri helyszíneit ünnepi díszbe öltözteti, a nap folyamán pedig népi- és kincskereső játékokkal, arcfestéssel, adventi kézműves foglalkozásokkal, akár karácsonyi dísz-és mézeskalács készítéssel is gondoskodik látogatói élményeiről. A szezon lezárásaként idén utoljára lehet a kerti vasúton zakatolni, megcsodálva a télen varázslatos hangulatú múzeumparkot.

A gyermekeket Kőhalmi Ferenc, a nap házigazdájának mesés-zenés interaktív bűvész showja várja, a nap főszereplője pedig természetesen a Mikulás lesz, aki manóival ezúttal rendhagyó módon egy igazi vasúti kocsiban rendezkedik be. A különleges Mikulás-szoba fotósarokként is működik, az élményeket így meg is örökíthetik a családok. Akár a Mikulás csomagok tartalmával is fotózkodhatnak, hiszen minden gyermeket egy ajándékcsomaggal lep majd meg a Park Mikulása. A téli szezonzáró fesztiválra akár a hangulatos Gőzfelhős Mikulás Különvonattal is érkezhetnek a vendégek, hiszen idén a MÁV Rail Tours szervezésében indítanak exkluzív különjáratot a Nyugati Pályaudvarról vasárnap délelőtt, illetve délután, összesen 2 alkalommal.

 

Minden évben az egyik legizgalmasabb és legkedvesebb időszak az adventi-, Mikulást váró rendezvények előkészítése a Vasúttörténeti Park életében, amelyet legalább olyan szívesen szervezünk, mint amilyen örömmel látogatóink érkeznek hozzánk. Bízom benne, hogy ezúttal is élménydúsak lesznek programjaink, és a Téli Szezonzáró Fesztivál méltó zárása lesz a 2021-es évnek.” – mondta el Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

A rendezvényre a belépőjegy ára 3.990 Ft/fő. A belépőjegyek mellé egy-egy darab, kerti vasútra beváltható kupont biztosítanak a szervezők. Gyermekek esetében a jegyár tartalmazza a Mikulás csomagot is..

A belépőjegyek megvásárolhatók itt: http://vasuttortenetipark.hu/hu/jegyek

A Gőzfelhős Mikulás Különvonatra a MÁV Rail Tours weboldalán lehet jegyet váltani, korlátozott darabszámban. A vonatjegy ára tartalmazza a Vasúttörténeti Park Téli Szezonzáró Fesztiváljára való belépést, a programokat, ingyenes és korlátlan kerti vasutazást, valamint gyermekek esetében a Mikulás csomagot.

Délelőtti Gőzfelhős Mikulás Különvonat  https://www.mavrailtours.hu/hu/programs/show/92

Délutáni Gőzfelhős Mikulás Különvonat  https://www.mavrailtours.hu/programs/show/93

Mindenkit szeretettel várunk december 5-én, vasárnap nyitvatartási időben, 10-től 18-óráig!

Szeretnénk egy nagyon jó hírt megosztani önökkel!

A Vasúttörténeti Park Téli Szezonzáró tematikus napján való részvételhez – lévén az a múzeumi működés szerves része – NEM kell védettségi igazolvánnyal rendelkezni!

Kötelező ugyanakkor a maszk használata, ezzel is gátat szabva a vírus rohamos terjedésének, illetve védve ezzel magunkat, gyermekeinket és embertársainkat.

A tematikus napra a MÁV Rail Tours által indított Gőzfelhős Mikulás Különvonaton a maszk viselése kötelező, így akik vonattal érkeznek a programra, kérjük, hogy erre figyeljenek!

Bízunk abban, hogy Önökkel együtt búcsúztatjuk az idei szezont felejthetetlen élményeket szerezve!

Találkozzunk december 5-én, a Vasúttörténeti Parkban!

A rendezvényen kérjük figyelembe venni és szigorúan betartani az aktuálisan érvényes járványügyi előírásokat.

 

 

A bejegyzés alapja: http://www.vasuttortenetipark.hu/hu/cikk/december_5_en_szabadteri_teli_szezonzaro_fesztival_a_vasuttorteneti_parkban

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .