Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IV. Budapesti Gyermek- és Ifjúsági Kamarazenei Fesztivál 2018

IV. Budapesti Gyermek- és Ifjúsági Kamarazenei Fesztivál 2018

A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola az ifjúkori kamarazenélés hagyományainak ápolása és megerősítése céljából immár negyedik alkalommal várja a kamarazene ifjú művészeit. A Fesztivál célja, hogy magas színvonalú, mégis oldott, családias légkörű fórumot teremtsen a fiatal, amatőr kamaramuzsikusok társas zenélésének.

A kamarazenei fesztivál időpontja: 2018. december 7-9.

A kamarzenei fesztivál helyszíne: Budapest, Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium, 1015 Budapest, Toldy Ferenc u. 28-30.

A IV. Budapesti Gyermek- és Ifjúsági Kamarazenei Fesztivál 2018 programja

A Fesztivál szervezője Az idén harmincéves jubileumát ünneplő, Magyar Örökség díjas Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában névadónk elvei szerint alapvető szerepet tölt be a sokoldalú zenei nevelés. A tizenkét évfolyamos intézményben egy nevelési egységben él általános iskola, gimnázium, zeneiskola és zeneművészeti szakközépiskola.
Iskolánk alapítója és a Fesztivál művészeti vezetője a Kossuth-díjjal kitüntetett Sapszon Ferenc karnagy.

A Fesztivál története

Kilenc évvel ezelőtt, az első Fesztivál megrendezésekor az a szándék vezetett bennünket, hogy rendezzünk egy olyan találkozót, nemes versengést a gyerekeknek, amely nem félelmekkel és szorongásokkal, hanem a zenélés örömével van tele; ahol nem a verseny szervezői, hanem maguk a versenyzők, a fiatalok vannak a középpontban. Az elmúlt három fesztivál alkalmával már ismerősként üdvözölhettük a majd’ 60 kamarazenei csoport kétszáznál is több tagját, a több tucat zenetanárt, az idelátogató iskolaigazgatókat, családtagokat, barátokat. Reméljük, idén is találkozunk!

A Fesztivál menete

A Fesztivál egyfordulós. A fellépők névsor szerint következnek, a gyakorlási rend a megnyitón kerül kihirdetésére. Az utolsó napon ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztással zárul a programsorozat. A díjnyertesek 2019-ben ünnepélyes Gálakoncerten szerepelhetnek majd.

 

Információk, elérhetőségek
Kérdéseiket a Fesztivál koordinátora, Gulyás Csilla várja az office@kzmk.sulinet.hu ,illetve a csilla@gulyascsilla.hu email címen.
A Fesztivál szervezőbizottsága az időpontok és feltételek változtatásának jogát fenntartja.

A bejegyzés alapja: https://kzmk.hu/?page_id=1157

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.