Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Magyarország – Spanyolország amerikai futball mérkőzés 2019

Magyarország – Spanyolország amerikai futball mérkőzés 2019

Több mint 10 évet kellett várni arra, hogy a magyar amerikai futballban is válogatott meccset láthassanak a sportág szerelmesei. A nemzeti csapat felkészülési találkozón fogadja a cseheket, ne hagyd ki a sporttörténelmi eseményt!

Az amerikai futball mérkőzés időpontja: 2019. október 12. , szombat, 17:00–20:00

Az amerikai futball mérkőzése helyszíne: Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 1087 Budapest, Tisztes u. 3.

Az Magyarország – Spanyolország amerikai futball mérkőzés 2019 programja

Kezdőrúgás: 17:00

Első alkalommal rendez EB csoportmérkőzést Szövetségünk. Ellenfelünk a hasonló erőt képviselő spanyol csapat lesz, reméljük ezúttal is megtelik a Hidegkuti Nándor Stadion!

Az “A” és “B” szektorokba 3500 Ft, a “V” szektorba 2500 Ft a normál jegyek ára, 3-14 éves kor között pedig 1000 Ft (3 éves korig külön ülőhely nélkül ingyenes a belépés). A VIP jegyek egységesen 12500 Ft-ért vásárolhatók meg. Az Eventim oldalán a “Helyfoglalás ülésrend alapján” menüben választhatjátok ki székeiteket. Személyesen a Touchdown Store üzletben és az Eventim partnereknél vásárolhatók jegyek.

Az online vásárolt jegyeket ki kell nyomtatni és a helyszínen be kell mutatni a beléptetéskor!

Mindenkit szeretettel várunk, HAJRÁ MAGYAROK!

A 2019-2020-as Európa Bajnokság bemutatása

A Nemzetközi Amerikai Futball Szövetség (IFAF) elfogadta a jelentkezéseket a 2019-2020-as Európa Bajnokságra!

Több mint három hónap egyeztetés, huzavona és várakozás után az IFAF elfogadta a csapatok jelentkezését, és a már megbeszélt mérkőzések időpontjait. Az elképzelés alapja egy olyan EB rendszer kialakítása volt, melyben minden ősszel két mérkőzést tudnak játszani az európai csapatok. Tehát továbbra sem egy “klasszikus” EB tornában gondolkodtak, mert az a résztvevők többségének finanszírozhatatlan lenne, hanem éveken átívelő mérkőzésekből áll majd egy folyamatosan “mozgó”, EB körökből álló rendszer.

A lebonyolításban továbbra is kérdések merülnek fel, de a minket érintő főbb pontok már biztosnak számítanak. Ilyen a csoportok létszáma, a mérkőzések és a résztvevők által megbeszélt mérkőzés időpontok.

Az EB két csoportban kerül majd megrendezésre, az “A” csoportban 12, míg a “B” csoportban 5 csapat részvételével. Mind a két évben 2-2 mérkőzést játszanak majd a résztvevő nemzetek, és 2020 végére a “B” csoport első csapata automatikusan helyet cserél az “A” csoport utolsó csapatával.

Nagyon sok mérkőzésnek már meg is van a helye a naptárban, a Magyar Válogatott 2019. október 12-én játszik Spanyolországgal az Új Hidegkúti Nándor Stadionban. 2019. október 26-án pedig utazik Belgiumba. 2020-ban Törökországgal mérkőzik meg a válogatott idegenben, és Izrael válogatottját fogadjuk.

Fontos lépés ez mind a válogatott, mind a magyarországi amerikai futball életében, illetve örömünkre szolgál, hogy az IFAF sok éves “tetszhalott” állapot után végre működni látszik.

A bejegyzés alapja: http://mafsz.org

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .