Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Teniszünnep – A Magyar Tenisz Napja 2014 február 4-9

Teniszünnep – A Magyar Tenisz Napja 2014

A teniszünnep időpontja: 2014 február 4-9

A teniszünnep helyszíne: Budapest, Syma-csarnok

A Teniszünnep – A Magyar Tenisz Napja 2014 programja

Február 8., szombat, Syma-csarnok
9.45: Kapunyitás
10.00–16.00 Teniszsziget – játékos feladatok és versenyek gyerekeknek
10.30–12:00 Play & Stay minitenisz Szeles Mónikával, Temesvári Andreával és volt magyar Fed- és Davis-kupa-játékosokkal, illetve speciális teniszbemutató Szávay Ágnessel
12.00–13.00 Szeles Mónika aláírást oszt
12.30–13.00 Az U12-es és U14-es utánpótlás-válogatott bemutatója
13.00–14.00 Kardiotenisz-bemutató Schobert Norbert vendégszereplésével
14.00– Retrótenisz-találkozó és fotókiállítás-megnyitó
14.00–15.30 Play & Stay minitenisz volt magyar Fed- és Davis-kupa-játékosokkal
15.30–16.00 MTSZ-elnöki köszöntő, díjátadók
Jegyek a www.tex.hu honlapon vásárolhatóak a Fed-kupa játéknapjaira.

A Teniszünnep – A Magyar Tenisz Napja 2014 ismertetése

Százötven óra profi női teniszt láthatnak, akik jövő héten betérnek a Syma-csarnokba. Az euro-afrikai zóna 1. csoportjának február 4. és 9. között Budapesten rendezendő, 16 nemzetet felvonultató tornáján olyan kiválóságokat láthatunk, mint a múlt hétvégén befejeződött Australian Openen negyeddöntős, tavaly a Római-parton WTA-tornát nyerő román Simona Halep, vagy éppen az évet sydneyi tornagyőzelemmel nyitó bolgár Cvetana Pironkova.

A viadal tétje a világcsoport második osztályába kerülés, amelyhez a B-csoportból induló magyar válogatottól nagy bravúr kellene.

„Szükség lesz sok szurkolóra, hiszen a mieink nagyon nehéz csoportba kerültek, a románok, a britek és a lettek mellé” – mondta Richter Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára. A Babos Tímea (83.), Jani Réka (248.), Bukta Ágnes (311.) és Szlavikovics Szabina (638.) összeállítású négyesnek bravúrra lesz szüksége a top százas vetélytársak ellen. Mindjárt az első lesz a legnehezebb feladat, hiszen a mieink az előzetes egyeztetések alapján szerdán a már említett Haleppel (10.), Sorana Cirsteával (23.) és Monica Niculescuval (54.) felálló román válogatottal kezdenek.

A Federation-kupa ideje alatt lesz a magyar tenisz napja is, amelynek célja a tenisz és különböző szakágainak népszerűsítése.

„Még nem rendeztünk ehhez fogható eseményt, és külön örülök annak, hogy Szeles Mónika személyében díszvendégünk is lesz ezen a napon – utalt Richter Attila arra, hogy a nyolcszoros Grand Slam-győztes hosszú évek után újra hazánkba érkezik. – Rajta kívül több korábbi Federation- és Davis-kupa-játékos vesz részt az eseményen. Szeretnénk megmutatni a közönségnek, hogyan érdemes elkezdeni ezt a sportot, és szeretnénk retró kiállítás keretében összehozni az utóbbi évtizedek amatőr és profi versenyzőit. A belépés a magyar tenisz napjára és a szombati Fed-kupa-mérkőzésekre ingyenes.” (X)

 

A bejegyzés alapja: http://www.nemzetisport.hu/tenisz/egyhetes-teniszunnep-a-syma-csarnokban-2311893

http://www.huntennis.hu/fedcup2014

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.