Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Szent Mihály-napi búcsú Balatongyörök 2019

Szent Mihály-napi búcsú Balatongyörök 2019

2019. szeptember 28-án Balatongyörökön Szent Mihály-napi búcsúra, térzenével, sütivásárral várunk mindenkit a templom alatti téren! Hagyományos búcsúi ünnepre várnak minden érdeklődőt szeptember végén Balatongyörökre zenés- és folklórprogramokkal és házi süteménnyel.

A Szent Mihály-napi búcsú időpontja: 2019. szeptember 28.

A Szent Mihály-napi búcsú helyszíne: Zala megye, Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 1

A Szent Mihály-napi búcsú Balatongyörök 2019 programja

szeptember 28. szombat:
Templom alatti tér
08.15 Ünnepi szentmise a templomban
15.00 Sütivásár házi süteményekből – Gyűjtés az óvodai sószobáért
15.00 Fúvóskoncert – Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, közreműködik: Vonyarcvashegy Mazsorett Csoport
15.40 Gyöngyös népdalkör
16.00 Gála Társastáncklub
16.20 Vati Fiúk Country Klub
17.30 Műsorzárás

A Kossuth utca végén, a templom alatti téren rendezik meg szombaton a templom védőszentjének hagyományos ünnepét, a Szent Mihály-napi búcsút.

A balatongyöröki Kossuth utcában található római katolikus templom Szent Mihály arkangyalnak van felszentelve, búcsúja régen jelentős ünnep volt a településen.

Ma már ez a nap inkább a szórakozásról, az együtt töltött kellemes, őszi délutánról szól. A délutáni programok helyszíne helyszíne a Kossuth utca – templom alatti tér, rossz idő esetén pedig a Bertha Bulcsú Művelődési Ház és Könyvtár.

A katolikus hagyomány szerint Szent Mihály egyike a 7 arkangyalnak (főangyalnak), ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Ünnepnapja szeptember 29. (a 6.századtól tartják). Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, mint ahogyan ő maga is. Isten iránti hűsége megingathatatlan.

A keresztény Magyarországon is a legtöbb egyházközség őt választotta temploma névadójának. Neve már legelső szövegemlékünkben a Halotti Beszéd és Könyörgésben is előfordul, az író ugyanis az elhunyt lelkét boldog Mihály arkangyal oltalmába ajánlja. Szent Mihály zománcképe megtalálható a Szent Koronán is.

A bejegyzés alapja: http://www.balatongyorok.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.