Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Európai autómentes nap

europai-automentes-nap-2013Európai autómentes nap

Országos rendezvény, Magyarországon 1998 óta minden év szeptember 22-én megtartásra kerül. Egyre több önkormányzat csatlakozik a rendezvénysorozathoz, amely 2002 óta szorosan összekapcsolódik az európai mobilitási hét rendezvény sorozatával.

A társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott európai autómentes nap rendezvénysorozat,  fel kívánja hívni főként a városlakók és a városvezetés figyelmét arra milyen kevés „lemondással”, milyen nagy eredményeket érhetünk el.

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához.

Hagyományosan minden évre megfogalmazzák a rendezvény aktuális mottóját. A városok a mottóban megfogalmazott központi gondolatsor köré szerveznek programokat, amellyel a város lakóinak tájékoztatását és tudatformálását próbálják elérni.

 

 

A bejegyzés alapja: http://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_aut%C3%B3mentes_nap

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.