Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

X. Haldorádó Pontyhorgász Napok 2016

X. Haldorádó Pontyhorgász Napok 2016

Évről évre próbál a Haldorádó valami újdonsággal, különlegességgel szolgálni a Pontyhorgász Napokon, hogy minden ide érkező számára élményekben dús és tartalmas legyen az itt eltöltött jó pár óra vagy akár napok. Nos, nem akarjuk rögtön lerántani a leplet valamennyi meglepetésünkről, de azt garantálhatjuk, hogy a 2015-ös horgászszezont indító kiállításunk érdekesebb lesz, mint az eddigiek!

A pontyhorgász napok időpontja: 2016. február 5-7

A pontyhorgász napok helyszíne: Bács-Kiskun megye, Kiskunhalas, Haldorádó Centrum, 6400 Kiskunhalas, Széchenyi út 49.

A X. Haldorádó Pontyhorgász Napok 2016 programja

2016. 02. 05. (péntek) részletes program
10:00-10:30 Döme Gábor Az új By Döme – Team Feeder orsócsalád első élő bemutatója
10:45-11:15 Haskó Tamás, Kerekes Ernő Az új Haldorádó nagy pontyos termékek bemutatása
11:30-12:00 Pataki Gergely, Bordás József Fogós és gyorsan elkészíthető csalik CCMoore alapanyagokból
12:15-12:45 Csörgő Tamás A Szűcsi Völgy-tó nagy pontyai
13:00-13:30 Bordás József Általánosan a nagyponty-horgászatról
13:45-14:15 Sipos Gábor Methodozás nagy halakra
14:30-15:00 Ács József Bemutatásra kerülnek a The One termékek, köztük a 2016-os újdonságok
15:15-15:30 Haldorádó Team Tombolasorsolás

2016. 02. 06. (szombat) részletes program
9:00-9:30 Döme Gábor Haldorádó újdonságok 2016 – Új termékek első bemutatója
9:45-10:15 Haskó Tamás, Kerekes Ernő A csatornahorgászat rejtelmei és víz alatti felvételek kiértékelése
10:30-11:00 Czifra Antal A csali lelke (koncentrált porok és folyékony adalékok). A CCMoore termékek általános bemutatása
11:15-11:45 Ács József Bemutatásra kerülnek a The One termékek, köztük a 2016-os újdonságok
12:00-12:30 Sipos Gábor Ésszerűen lefinomított methodozás
12:45-13:30 Pataki Gergely A Gardner története. Gardner termékek általános bemutatója. Gardner termékek és végszerelékek, tippek, trükkök, fortélyok
13:45-14:15 Csörgő Tamás Nagy pontyok a Balatonból
14:30-15:00 Czifra Antal A Trakker sikertörténete és legsikeresebb termékeinek bemutatója
15:15-15:30 Haldorádó Team Tombolasorsolás

2016. 02. 07. (vasárnap) részletes program
9:00-9:30 Sipos Gábor Methodos amurhorgászat
9:45-10:15 Ács József Bemutatásra kerülnek a The One termékek, köztük a 2016-os újdonságok
10:30-11:00 Döme Gábor Feederbotok az új korszak igényeihez hangolva
11:15-11:45 Haskó Tamás, Kerekes Ernő Hideg vízi kereső pontyhorgászat tapasztalatai
12:00-12:15 Haldorádó Team Az “Év fogása 2015” díjak átadása
12:45-13:15 Csörgő Tamás A szenvedélyes nagyponty-horgászat
13:30-14:00 Boros Tamás Helykeresés és helyválasztás
15:00-15:15 Haldorádó Team Tombolasorsolás

A X. Haldorádó Pontyhorgász Napok 2016 ismertetése

De hogy mitől is mások ezek a napok, mint a többi? A válasz egyszerű, MIDENBEN! Ez a hétvége nem más, mint a pontyhorgászok és a Haldorádó ünnepe. A Kiskunhalasi Haldorádó Centrum ekkor egy nyüzsgő hangyabollyá változik. A bolt csak egy a sok helyszín közül. Az események egy része a fűtött rendezvénysátorban zajlik, ahol a szakmai előadások, beszámolók mellett több hőkandelláber is emeli a pontyozók hőérzetét.

A kitelepített bojlis sátorban a pontyhorgászat darabosabb kiegészítőit lehet megszemlélni és természetesen kipróbálni. Aki esetleg átfázna a bojlis cuccok tanulmányozások során, annak a Sóstó Csárda kitelepülése nyújthat enyhülést. Itt van minden, ami szem-szájnak ingere. Különböző meleg egytálételek mellett forró italok is kaphatóak lesznek!

Minden nap végén lesz a nagy valószínűség szerint legjobban várt esemény, a tombolasorsolás. Azok között, akik egész nap nálunk vendégeskednek, egy kis tudáspróbával egybekötve, kisorsolunk számos ajándékot, és végül a nagy értékű fődíj is gazdára talál!

Mint már említettük, a Haldorádó márkanév egy ideje már etalonnak számít a szakmában, de nincs ezzel másképp azok neve sem, akik a termékek mögött állnak. A csapat első embere a Haldorádó Team Kft. tulajdonosa, Döme Gábor, aki a feederbotos pontyhorgászat hazai ikonja. Az a rengeteg innováció, amely az ő fejéből kipattant, gyökeresen változtatta meg a finomszerelékes pontyhorgászatot.

És a legjobb, hogy sosincs vége, hiszen a számtalan vízparton töltött nap mindig új gondolatokat ébreszt, amelyek megvalósítása csupán idő kérése. Hogy milyen ötletek testesülnek meg új termékekben, új horgászbotokban 2016-ban? A válaszra ezen az eseményen fény derül!

Sipos Gábor, a Haldorádó Feeder Team tagja, 2015-től már főállásban segíti a termékek fejlesztését és új ötletei nyomán olyan termékek láttak már napvilágot, mint a Fluo Essencia, amely a methodos horgászatban mára szinte mindennapossá vált. Horgásztudása és ötletei mellett közvetlensége és szakmai alázata az, ami miatt mára a csapat nélkülözhetetlen tagjává vált. Előadásai mellett minden nap áll az érdeklődők szolgálatára.

Ők ketten már biztos, hogy a modern feeder technikával horgászók számára fognak újdonságokat bemutatni, de a sor ezzel még nem ér véget, ám a további nagyszabású meglepetésről majd a következő beharangozóban hallhattok.

Jó hír a Haldorádó rajongóknak, hogy még két szakértő erősíti majd a feederes szakosztályt. Természetesen itt lesz Sisa József is, aki már jó néhány éve versenyzik a Haldorádó színeiben, de eredményei mellett nagyponty-fogó tudományáról is híres.

A másik neves feederes nem más, mint Putz Tamás, akinek nevéhez a 2016-os újdonságok közül a Kék Fúzió fűződik. Ez az új Oldódó Fluo Lebegő Pellet igazi kuriózum lesz a Haldorádó csalik között. Ezen a rendezvényen lehet majd először kézbe venni, megszaglászni, és használatával kapcsolatban a fejlesztőjétől lehet informálódni.

Pontyhorgász Napok lévén, nem szabad megfeledkezni a céltudatos nagyhal-fogás iránt érdeklődőkről sem. Nos, ők sem maradnak kedvencek nélkül. Haskó Tamás és Kerekes Ernő, a Haldorádó Carp Team oszlopos tagjai is mindhárom napon érdekes előadásokkal örvendeztetik meg a jelenlévőket. A Pontyhorgász Napok specialitása, hogy népszerű horgászaink elvegyülnek a látogatók közt, úgyhogy bárki, bármikor cserélhet tapasztalatot a képernyőről már ismerős fiúkkal.

Tamás és Ernő már lerántotta a leplet néhány olyan újdonságról, amelyek először majd ezen a hétvégén vehetők kézbe. A Carp Syruppal, a Spicy Red Liver termékcsaláddal vagy az új, fogós nagyponty-csalikkal, a SpéciTigerrel, illetve a Mega SpéciCornnal már találkozhattak rendszeres nézőink, ám megvásárolni először február 5-6-7-én lehet majd.

Már megszokhatták, hogy a Haldorádó Pontyhorgász Napok színvonalát meghívott vendégek is emelik, akik előadásokat is tartanak mindhárom napon. Nos, hogy ne rántsuk le a leplet máris mindenről, egyelőre csak annyit árulunk el, hogy ismét vendégünk lesz Csörgő Tamás, a hazai bojlizás ikonikus alakja. A nagyszabású IBCC (Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa) szervezője a The One képviseletében lesz jelen a Haldorádó Pontyhorgász Napokon! Előadásaiban a nagy pontyok horgászatának fortélyait osztja majd meg a nagyérdeművel.

A The One termékekről ki is tudna többet, ki is tudna hitelesebben beszélni, mint Ács József, akivel a Fókuszban a horgászat című műsorban már megismerkedhettetek. Természetesen Ő is mindhárom napon várja majd az érdeklődőket!

Minden évben megpróbálunk új kiállítókat lecsalogatni Kiskunhalasra, és nagy örömünkre szolgált, hogy 2016-ban a Pontycentrum csapata is megtisztel minket jelenlétével. A csapat népes küldöttsége nem kisebb nevekből áll, mint Bordás József, Bujáki Géza, Czifra Antal, Boros Tamás és Pataki Gergely. Ezek a fiúk változatos témájú előadásokkal örvendeztetik majd meg a látogatókat mindhárom napon. Olyan népszerű márkákat fognak bemutatni, mint a CCMoore, a Trakker és a Gardner.

 

A rendezvény helyszíne

Haldorádó Centrum
6400 Kiskunhalas
Széchenyi út 49.

Nyitva tartás:
pénteken, szombaton 8-17 óráig
vasárnap 8-16 óráig

E-mail: horgaszbolt@haldorado.hu
Telefon: +36 20 9457 758

A belépés díjtalan!

Nem szeretnénk minden meglepetésről lerántani idő előtt a leplet, de egyvalamit megígérhetünk: mindent megteszünk, hogy érdemes legyen ellátogatni Kiskunhalasra, a Haldorádó Centrumba kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.