Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

X. Palacsintafesztivál Derekegyház 2016

X. Palacsintafesztivál Derekegyház 2016

Palacsintafesztivál és falunapok 2016. július 6-10. között rendezi meg Derekegyház község a falunapját. Ennek keretében öt napon keresztül sül a palacsinta a faluban és minden nap más-más település adja a műsort. Július 6-án 16 órától a szentesi sportolók és civil szervezetek tagjai fogják sütni a palacsintát.

A palacsinta fesztivál időpontja: 2016. július 6-10.

A fesztivál helyszíne: Csongrád megye, Derekegyház, Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár parkja (6621 Derekegyház, Köztársaság tér 8.)

A X. Palacsintafesztivál Derekegyház 2016 programja

2016. július 6-10. között rendezi meg Derekegyház község a falunapját. Ennek keretében öt napon keresztül sül a palacsinta a faluban és minden nap más-más település adja a műsort.
Július 6-án 16 órától a szentesi sportolók és civil szervezetek tagjai fogják sütni a palacsintát. Ezen a napon az NRG tánciskola lép fel elsőként 18 óra 30 perces kezdéssel, majd a Dr. Papp László Birkózó Egyesület tart bemutatót. Ha lebirkóztuk az első palacsintákat, akkor a Kiss Bálint Kötélugró Klub próbálja leugráltatni a palacsintaevés súlyos terheit.

A további napok is számos programot rejtenek, melyre várnak minden érdeklődőt. További részletek a plakátokon!

Tavaly 10 település kapcsolódott be a sütésbe, idén már 14 – mondta Szabó István, Derekegyház polgármestere tegnap, a jubileumi, X. Palacsintafesztivál megnyitója után. A Szentesi járás 8 települése mellett Mindszentről, Székkutasról, Kardoskútról, Bácsföldvárról, Zetelakáról és Kolozsvárról is érkeznek palacsintasütő csapatok Derekegyházra. Lekváros, túrós, mazsolás, nutellás – hogy csak néhány ízt megemlítsünk a szerdai kínálatból.

Mindenki olyan palacsintát kapott, amilyet kért, és így lesz ez mindennap, vasárnap délig. Ára nincs, csak becsületkassza. A bevételt a derekegyházi gyerekekre fordítják. A tavaly befolyt összegből például síelni mentek az iskolások, de abból fizették az úszótanfolyamok költségét is.

Palacsinta sütés rekord kísérlet a fesztiválon

A jubileum alkalmából rekordra is készülünk. Szombaton 14 órától készül a palacsintakígyó, reményeink szerint 100 méter hosszan – tudatta a településvezető. 2009-ben már felállítottak egy magyar rekordot, de az „csak” 86 méter volt.

Óriáspalacsintát is sütünk, másfél méter átmérőjűt – ezt Sárai Zsolt képviselőtől tudjuk. – Körülbelül 5 liter palacsintatészta kell hozzá. Megfordítani képtelenség, de nagyon finom lesz, ezt megígérjük. Körülbelül 50-60 embernek jut belőle majd kóstoló – mondta.

Sárai Zsolt idén egy érdekes töltelékkel is készül. Tavaly a szükség úgy hozta, hogy az árpádhalmiaktól el kellett kérnünk azt a tárcsát, amiben korábban húst sütöttek. Annyira nagy volt az igény a palacsintára, hogy a tűzhelyeken nem győztek annyit sütni. Nagyon finom palacsinta készült a tárcsában, úgyhogy idén már tervezetten vettük be a programba. Diós pezsgőkrémmel töltjük majd meg! – ígérte a képviselő.

A palacsinta mellett színes műsor is várja a Derekegyházra látogatókat. Minden napra jut sztárvendég.
Csütörtökön este Kalapács József, pénteken Zséda, szombaton a Happy Gang, valamint Roy és Ádám is színpadra lép.

Palacsintafesztivál és falunapok

A bejegyzés alapja: http://www.derekegyhaz.hu/ , http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/7/palacsinta.htm

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.