Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XV. arTúr Fesztivál Művészeti Napok 2016

XV. arTúr Fesztivál Művészeti Napok 2016

Idén augusztus 9 – 13 között rendezzük városunkban az ArTúr Fesztivált, majd augusztus 14-én a 25. Túri Vásárt. Természetesen a 25. születésnap a vásár esetében ennél sokkal több. A rendszerváltás után városunkban 1992-ben rendeztünk újra Túri Vásárt, de tudjuk, hogy Mezőtúr több száz éves vásártartási múltra tekint vissza.

A fesztivál időpontja: 2016. augusztus 9-13.

A fesztvál helyszíne: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Mezőtúr

A XV. arTúr Fesztivál Művészeti Napok 2016 programja

A programokra kilátogatóknak nem lesz okuk panaszra, a kulturális kínálat sokszínűsége, minősége és mennyisége minden igényt kielégít. A kínálatban szerepelnek kiállítások, filmvetítések, komolyzenei – könnyűzenei koncertek, előadóművészek, együttesek, hazai művészeti csoportok produkciói. A hivatásos művészek előadásain túl lehetőséget kapnak a helyi amatőr művészeti csoportok is a bemutatkozásra. A fesztivál időtartama alatt a műsorokkal az elmúlt évekhez hasonlóan városunk több helyszínére várjuk Önöket.

Fellép többek között A Nyughatatlan zenekar, a Fourtissimo, a MobilMánia, Orosz Zoltán, Dynamite Dudes, Best Of zenekar.

Az alkotók nemcsak bemutatják tudásukat, hanem lehetőséget biztosítanak mesterségük kipróbálására is. A Mesterségek Tere 10.00 órától nyitja kapuit az Erzsébet- ligetben, és 17.00 óráig várja a kicsiket és nagyokat. Aki szereti a finom falatokat, az sem fog csalódni, hiszen ezen a napon a kulináris élvezetek tárháza is bőséges kínálattal várja vendégeit. Valamint újra lesz a vásárban főzőverseny is, amelyre várjuk a jelentkezőket. A gyermeknapra kilátogatók találkozhattak a helikopter szimulátorral, amelyet az érdeklődök kipróbálhatnak a Túri Vásárban is. A motorsport iránt érdeklődőknek is tartogatunk csemegét, motoros bemutató formájában.

A nap folyamán színpadra lép Csordás Ákos, Csonka András, Kovács Kati, Desperado és Zoltán Erika is.

A XV. arTúr Fesztivál Művészeti Napok 2016 ismertetése

Idén augusztus 9 – 13 között rendezzük városunkban az ArTúr Fesztivált, majd augusztus 14-én a 25. Túri Vásárt. Természetesen a 25. születésnap a vásár esetében ennél sokkal több. A rendszerváltás után városunkban 1992-ben rendeztünk újra Túri Vásárt, de tudjuk, hogy Mezőtúr több száz éves vásártartási múltra tekint vissza. A programsorozatot mindig fokozott érdeklődés előzi meg, hiszen nagyon sokan kíváncsiak rá, hogy ebben az évben milyen produkciókat láthatnak.

Ennek a felfelé ívelő tendenciának a megkoronázása a Túri Vásár az egész napos színpadi programkínálatával és a színes vásári forgatagával. A vásár napján augusztus 14-én is tartogatunk néhány születésnapi látványos és érdekes kísérőprogramot, mint például: látványos galambfeleresztés, amely során 300 galamb repül fel egyidőben. A hagyományok megőrzése jegyében az ország több pontjából hívunk kézműveseket, tárgyalkotó mesterembereket. Jelen lesznek a gyékényfonás, fajáték készítés, szalmafonás, gyertyamártás, papírmártás, fazekasság és szőnyegszövés képviselői.

A fesztivál és a vásár részletes programját hamarosan megtekinthetik programfüzetünkben.

Bővebb infó: www.mezotur.hu; www.turivasar.hu, www.mkskft.hu.

A rendezvénysorozat főtámogatója Mezőtúr Város Önkormányzata.

A bejegyzés alapja: http://mkskft.hu/artur/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.