Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Húsvét a Pusztai Állatparkban 2023

Húsvét a Pusztai Állatparkban 2023

Húsvét a Pusztai Állatparkban 2023-ban is. Köszöntse a TAVASZ-t, ünnepelje a Húsvétot a pusztában!

A húsvéti program időpont: 2023. április 9-10.

A húsvéti program helyszíne: Hajdú-Bihar megye, Hortobágyi Állatpark, Pusztai Állatpark

A Húsvéti program a Pusztai Állatparkban 2023 programja

Az egykori Hortobágyon élők fő megélhetését hagyományosan a pásztorkodás, a halászat, pákászat és a kézműveskedés jelentette. A néphagyomány különleges húsvéti szokásról ugyan nem ír, ám mégis a puszta különleges kelléktárat biztosít ennek az ünnepnek és a tavasz érkezésének átélésére. A gémeskutak vizének éltető, tisztító frissessége, idei születésű kecskék, bárányok vidám ugrálása, vadlovak csikóinak nyerítése, hazaérkező madárcsapatok tengernyi sokasága tölti meg élettel a pusztát, a tavaszt.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn egész napos tojáskereséssel és napi kétszeri látványetetéssel várunk minden kedves érdeklődőt.

Programok:
Tojáskeresés egész nap: fedezze fel a vadasparkot, találja meg az elrejtett tojásokat, és ha a tojásokban elhelyezett kérdésekre helyesen válaszol, ajándékot adunk cserébe.
Napi két alkalommal látványetetés a 11:00 és 13:00 órai járatoknál: vadaspark lakói húsvéti csemegében részesülnek, amely során szakvezetők által ismerhetik meg a bemutatott állatfajokat.

Időpont: 2023. április 9-10. 10:00-16:00 óráig

Részvételi díj: vadasparki belépő díja amelyet a Hortobágyi Csárda Tourinform Hortobágy irodájában tudnak a busz indulása előtt megvásárolni.

Megközelítés: Hortobágyi Vadaspark kizárólag a nemzeti park járművével közelíthető meg, mely a Hortobágy Csárda parkolójából. Az utolsó járat 14:00-kor indul.

 

A bejegyzés alapja: http://www.hortobagy.eu/hu/esemenyek/2019/01/15/husvet-a-pusztai-allatparkban/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .