Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Balatonfüredi Szüreti Fesztivál 2017

Balatonfüredi Szüreti Fesztivál 2017

Idén október 6-8. között kerül megrendezésre a Balatonfüredi Szüreti Fesztivál. Szüreti Fesztivál, Szent Mihály Napok

A szüreti fesztivál időpontja: 2017. október 6-8.

A szüreti fesztivál helyszíne: Veszprém megye, Balatonfüred, Tagore Sétány, Szent István tér

 A Balatonfüredi Szüreti Fesztivál 2017 programja

A város profiljához illően lehetőség nyílik megkóstolni a környék borait, ám mindemellett színes rendezvénykínálat várja az érdeklődőket: gyermekszínházi előadások, hagyományos tűzgyújtás, zászlóforgatók, fúvószenekarok, néptáncosok, borlovagrendek és még megannyi más!

2017. október 6. péntek

10.00 Borfalu és kézműves vásár (Kisfaludy Színpad)

17.00 Verbunk Veszprém Népi Koncertzenekar

2017. október 7. szombat

10.00 Borfalu és kézműves vásár (Kisfaludy Színpad)

12.00 Népi játszópark

14.00 Népdalkörök bemutatói

14.15 Felvonulók gyülekezője a Vásárcsarnok parkolójában

14:30 Megnyitó és szüreti felvonulás (Szent István tér)

15.00 Játszóház

15.30 Mustkészítés a Rizling Generációval (Vásárcsarnok)

16.00 Borlovagrendi avatás

17.00 Népdalkörök bemutatói

18.00 Balatonfüred sütimestere verseny eredményhirdetése

19.00 A Banda

20.30 Máglyagyújtás

2017. október 8. vasárnap

10.00 Borfalu és kézműves vásár (Kisfaludy Színpad)

11.00 Népi játszópark

15.00 Boombatucada

16.00 Frisson Zenekar

Az október 11. és 13. közötti hétvégén kerül sor az idei Balatonfüredi Szüreti Fesztiválra, ahol a hagyományos szüreti felvonulást mellett, folklórműsor, utcabál, ételspecialitások, kirakodóvásár, gyerekprogramok és borkóstolás várja a helyi és odautazó érdeklődőket a háromnapos gasztrofesztiválon.

 A Balatonfüredi Szüreti Fesztivál bemutatása

A Füredi Szüret Fesztivál leglátványosabb része ezúttal is a felvonulás volt. A menetet gólyalábasok, zászlóforgatók, diákok, néptánccsoportok, és a Nemzeti Lovas Díszegység négy huszárja kísérték.

A Szent István térről a Kisfaludy Színpadig vonuló menetben idén fúvós zenekarok is részt vettek, Gyuláról, Vácról, Ócsáról érkeztek a zenészek.
A parton kirakodóvásár, gyerekprogramok, előadások, koncertek, máglyagyújtás, must és borkóstoltatás várta az érdeklődőek. A Rizling Generáció jóvoltából bárki, aki kedvet érzett, kipróbálhatta a szőlőpréselést is. Vasárnap, igazodva az igényekhez, népi játszóparkot rendeznek be a gyerekeknek a sétányon.

A rendezvényen megemlékeztek arról is, hogy harminc évvel ezelőtt kapta meg Balatonfüred a szőlő és a bor nemzetközi városa címet. Mint elhangzott Balatonfüred nem csak névlegesen a bor városa, hiszen jelentős kultúrája van a bortermelésnek.
A borászok ezúttal sem mulasztották el megjegyezni: a helyi borvidéken születnek a legjobb borok, hiszen itt a szőlőre a Balaton klímája adja az áldást.

Három füredi étterem (Vitorlás Étterem, Borcsa Étterem, Horváth-ház Borgaléria) is kitelepült a Kisfaludy Színpadhoz, ahol a hagyományos magyar konyha ételeit kínálták a vendégeknek. Vendégből pedig volt bőven, tele volt a színpad előtti tér és a borosgazdák faházai előtt is sorban álltak a kóstolásra várók.

A rendezvényen ezúttal a város süteménymestereit is keresik. A versenyre bárki jelentkezhetett, aki úgy gondolta, hogy süteményei a családon kívül másoknak is érdekesek lehetnek. Egyetlen feltétel volt csak: a sütemény valamilyen formában tartalmazzon szőlőt. Sok torta érkezett, volt amelyik a város címerét vagy éppen borospincét ábrázolt.

 

A bejegyzés alapja: https://balatonfured.hu/2017/10/07/szureti-felvonulas-3/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XX. Gödöllői Liszt Fesztivál 2021

XX. Gödöllői Liszt Fesztivál 2021 XX. Liszt Fesztivál 2021 Gödöllőn – Az elmúlt években a hazai zenei élet kiemelkedő eseményévé vált a göd...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .