Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

III. Szécsény Feszt 2019

III. Szécsény Feszt 2019

Szécsény FESZT 2019-ben már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szécsény Kastélykert és a sétálóutca területén ez a nyárzáró fesztivál. A nagy szécsényi buli.

A szécsény feszt időpontja: 2019. szeptember 6-8.

A szécsény feszt helye: Nógrád megye, Szécsény, Kastélykert, sétálóutca

A III. Szécsény Feszt 2019 programja

2019. szeptember 6. péntek

18:00 Funk You zenekar

21:00 Apostolkoncert

22:30 DJ Dominique

2019. szeptember 7. szombat

14:00 Szüreti felvonulás

16:00 Néptáncosok műsora

17:00 Bertók György operetténekes

18:00 Feketa lakkcipők zenekar

21:00 New Level Empire koncert

22:00 DeeJay Henryk

2019. szeptember 8. vasárnap

15:00 Bóbita együttes gyerekeknek

16:30 Pedrofon zenekar

19:30 Bikini együttes koncert

 

Kísérőprogramok

Vad és halfőző verseny
Nyitott templomok napja – evangélikus templom
Mesterségek udvara
Kézművesek utcája
Vidámpark

A Szécsényi Fesztivál ismertetése

2019. szeptember 6 és 8 között kerül megrendezésre a Szécsény Feszt a kastélykertben és a sétálóutcán. Színes program és számos fellépő várja a látogatókat. A rendezvényen koncertet ad többek közt az Apostol, a Bikini és a New Level Empire is. A belépés díjtalan.

A rendezvényhez csatlakozott a Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft., amelynek szervezésében elindult a több mint százéves hagyományokkal rendelkező szüreti vigalom menete.

A város széléről indult a színes, díszes, látványos menet, amely az elmúlt években is az egyik leglátványosabb attrakció volt. Amerre csak vonultak, mindenütt emberek sokasága üdvözölte őket. A menet élén a Bandeira zászlóforgatók és dobosok haladtak. Felvonultak a város elöljárói, a szüreti gazda, a bíró, a szüretelő fiúk és lányos, a szőlő- és búza- koszorút vivők, csőszök, a város néptánccsoport tagjai, a kertbarát kör, a huszonkét madárijesztő és még sokan mások.

A több száz szereplő eltáncolta a hagyományos szécsényi szüreti körtáncot, amelyet most is Őze János tanított be a résztvevőknek. Műsorukat a közönség ezúttal is nagy tapssal köszönte meg. A menet ezt követően a múzeumkertbe vonult, ahol folytatódott a vigasság.

A bejegyzés alapja: http://szecseny.hu/a-nagy-szecsenyi-buli/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Hortobágyi Hídi vásár – Országos Kirakodó- és Népművészeti Vásár 2022

Hortobágyi Hídi vásár – Országos Kirakodó- és Népművészeti Vásár 2022 Vásár a vásárban, mert a nagy Hortobágyi Hídi Vásár területén belül a...

  • XL. Őrségi Vásár 2022

    XL. Őrségi Vásár 2022 Az Őrségi Vásár idén is szélesre tárja képzeletbeli kapuit mindenki előtt. Kedves Vendégünk! Lépj...

  • Újszászi Civil Majális 2022

    Újszászi Civil Majális 2022 Újszászi Civil Majális 2022. Idén is színes programokkal várjuk a Sportpályára kilátogatóka...

  • XIV. Tapolca Tavasz fesztivál 2022

    XIV. Tapolca Tavasz fesztivál 2022 A festői szépségű, mediterrán hangulatú Malom-tó part ad otthont a Tapolca Tavasz Fe...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .