Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Kecskeméti Vadaskert

Kecskeméti Vadaskert

A vadaskert weboldala: http://www.zookecskemet.hu/

A vadaskert címe: 6000 Kecskemét, Műkert 1., GPS: N46.8973489, E19.7180793

A Kecskeméti Vadaskert elérhetősége

  • Postacím: 6000 Kecskemét, Műkert 1.
  • Email: info@zookecskemet.hu
  • Telefon: (+36 76) 320-121

A Kecskeméti Vadaskert nyitva tartása

minden nap
09:00 – 16:30
(pénztár zárás 15:45)

A Kecskeméti Vadaskert ismertetése

A Kecskeméti Vadaskert, területileg az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállat-gyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világ-kiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is.

Így 1971-ben a város vezetése úgy döntött, hogy létrehozza a Kecskeméti Vadaskertet. Az akkori előírásoknak megfelelően elkészült a város állatkertje, mintegy három hektáron, elsősorban hazai vadak és őshonos magyar háziállatok bemutatása céljából.

2003. óta dinamikusan zajlik a vadaskert felújítása, ami napjaikban is tart. Nagyobb beruházásként elkészült a tigrisház, a medveház, a majomház és az oroszlánház. Folyamatosan készülnek kifutók, madár-röpdék természetes, szép környezetben.

Az állatkert fejlesztése során egyik legfontosabb feladatának tekinti a meglévő természeti értékek megóvását, gyarapítását és gazdagítását és mindezek mellett újabb és újabb meglepetésekkel szolgál. A korábbi fajösszetétel jelentősen kibővült, csodálatos egyedeivel a Föld minden kontinense képviselteti magát.

 

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.