Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Felpéc Tájház

Felpéc Tájház

A Tájház weboldala: http://www.felpecert.hu

A Felpéc Tájház címe: 9122 Felpéc, Táncsics u.18.

A Tájház elérhetősége:

  • Levélcím: 9122 Felpéc, Táncsics u.18.
  • Schulteisz Józsefné
  • Telefon: (+36 20) 355-48-68
  • Email: dombinejoli49@gmail.com

A Felpéc Tájház nyitva tartása

Előzetes egyeztetés alapján.

A Felpéc Tájház története

A Felpéci Tájház a közösség számára nyitott intézmény, mely Felpéc tárgyi és szellemi emlékeit gyűjti, őrzi. Részt vállal a vidéki Magyarország kulturális örökségének megőrzésében, a település helyi értékeinek feltárásában, az értéktár létrehozásában, annak hasznosításában.

Szabadidős, népfőiskolai programjain keresztül a tárgyi emlékek, az életmód és a szokások bemutatásával, elméleti ismeretek és a mai ember mindennapi életben is hasznosítható gyakorlati tudás közvetítésével segíti a népi hagyományok jobb megértését, hozzájárul a magyar kultúra hazai és nemzetközi szintű népszerűsítéséhez.

A telken a múzeumot jelentő lakóház, valamint a közösségi, hagyományőrző rendezvényeknek is helyet adó újépületrész mellett az udvaron kemence épült. A tájház így kialakult terei lehetőséget biztosítanak családi, baráti, munkahelyi közösségek rendezvényeinek lebonyolítására. Nyári napközis táborok helyszínének is alkalmas, vagy táborok egy-egy napjának lebonyolítása is megoldható itt. A nyugodt falusi környezetben az elmélkedésre, kikapcsolódásra vágyóknak is ideális helyet nyújt a Felpéci Tájház.

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.