Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

I. Hal és Vadfesztivál 2014 Vajdahunyadvár

I. Hal és Vadfesztivál 2014 Vajdahunyadvár

A Hal és Vadfesztivál időpontja: 2014. szeptember 19-21

A Hal és Vadfesztivál helyszíne:Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

 

A I. Hal és Vadfesztivál 2014 Vajdahunyadvár programja, ismertetése

A rendezvény két nagyszabású esemény összefogásából jött létre:
a Budapesti Halfesztivál (www.facebook.com/budapestihalfesztival) és
a Húsvéti Bárányfesztivál (www.facebook.com/husvetibaranyfesztival)
hivatása, hogy a látogatókkal megismertessék a legtöbb erdőben fellelhető alapanyagból készült mesterfogásokat, és azok jótékony hatásait.

A vadon élő állatok (szarvas, őz, vaddisznó) húsa sokkal gazdagabb fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint bármely házi vágóállaté, továbbá növekedési hormontól és egyéb oltóanyagtól mentes, azaz a vadhús fogyasztása nagyon egészséges.
A Kárpát-medence máig Európa vadban leggazdagabb régiói közé tartozik. A vad ételek speciális elkészítéssel kerülnek az asztalra, itt akár olyan különleges alapanyagból készült ételeket is megkóstolhatunk, melyeket még soha. Többek között az alábbi erdei vadak is terítékre kerülnek: fácán, nyúl, őz, vaddisznó, szarvas különlegességek, amelyekhez a kiváló hazai bor-, pálinka-, és sörházak minőségi nedűket kínálnak!
A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen része. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére.
Az I. Hal és Vadfesztivál alkalmával lehetőség nyílik látogatóink számára, hogy a különböző tájegységek ízesítésében is megkóstolhassák méltán híres hungarikumunkat, a halászlevet. A Budapesti Halfesztiválhoz híven, Budapest halas street food éttermei különleges tengeri fogásokkal, sushival, pad thai tésztával, kaviárral és fish & chipsszel is készülnek.
A gourmet fogások szerelmesei mellett a szakembereknek is kedvezünk, ugyanis a rendezvényen megtalálható lesz a Vadász és Halász Börze, ahol megismerkedhetnek legősibb mesterségeink eszközeivel. Többek között íjakkal, vadásztőrökkel, távcsövekkel, horgászbotokkal, halászcsónakokkal, trófeákkal, hagyományőrző viseletekkel, szerszámokkal.
Az Erdei piacon fellelhető lesz a szarvasgomba, medvehagyma, magolajok, parlagfűből készült termékek, pisztrángkrémek, mézek, erdei gyümölcsökből készült lekvárok, szörpök és még sok más. Ezen kívül a gyermekek is találnak elfoglaltságot a fesztiválon, ugyanis a Vadasparkban közelebbről is megismerkedhetnek az erdei állatokkal!

 

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.