Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015 Balatonfüred

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015 Balatonfüred

A Múzeumok Őszi Fesztiválja időpontja: 2015. szeptember 29- október 30.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja helyszíne: Veszprém megye, Balatonfüred, Vaszary Galéria, Jókai Mór Emlékház, Városi Helytörténeti Gyűjtemény

A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015 Balatonfüred programjai

2015. Szeptember 29. – 30. kedd, szerda

10.00-14.00 LAND ART PORTRÉ POP ART MÓDRA
Alkossunk együtt! – A Nagy Rajzolás. A Vaszary Galéria hatalmas kertje inspirálóan hat minden alkotni vágyó gyermekere! A szabad ég alatt, a zöld fűben közösen hoznak létre egy óriás képet a pop-art alkotói módszereivel. (Vaszary Galéria)

2015. Október 16. péntek

18.00 – 21.00 A LÁMPÁS ÉN VAGYOK – TANÁROK ÉJSZAKÁJA
Tapasztalatcserére várják a vizuális művészetek iránt érdeklődő pedagógusokat. A program lehetőséget biztosít arra, hogy a pedagógusok a Vaszary Galéria kiállításait kicsit másként is megismerhessék, betekintsenek a színfalak mögé. A program célja, hogy a galéria múzeumpedagógia programjának megismerése inspirálóan hasson az oktatási szakemberek számára, hogy közülük mind többen térjenek vissza diákjaikkal együtt.(Vaszary Galéria)

2015. Október 24. szombat

16.00 – 22.00 MÚZEUMI ŐSZBÚCSÚZTATÓ
Őszesti múzeumtúra este 10 óráig a Balaton mellett; Rendhagyó tárlatvezetések, koncert, múzeumpedagógiai különkiadás és gasztronómiai élmények a Vaszary Kávézóban. (Vaszary Galéria, Jókai Mór Emlékház, Városi Helytörténeti Gyűjtemény)

2015. Október 31. szombat

17.00 – 19.00 RESTAURÁTOR TANSZÉK
Mesterségek nyomában! Mit lát a restaurátor, ha ránéz egy képre? Foglalkozik-e a művészi kvalitással, vagy egyből az anyagszerűség érdekli? Az előadás technikatörténeti szempontból vizsgálja a műtárgyakat, a restaurátor szemével. A restaurátor a kémia és a művészettörténet diszciplínáinak határterületén mozogva egészíti ki a művészettörténészek munkáját, hogy teljesebb képet kapjunk történelmünkről. (Vaszary Galéria)

A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015 Balatonfüred bemutatása

Múzeumok kicsit másképp.
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ idén már a tizedik Múzeumok Őszi Fesztiválja megszervezésével folytatja a 2006-ban hagyományteremtő céllal elindított, és mára a múzeumok egyik legjelentősebb országos eseményévé vált rendezvénysorozatot. A rendezvény célja, hogy mind a szakma, mind a nagyközönség közelebb kerüljön a múzeumokhoz, mint az egész életen át tartó tanulás színhelyeihez, mint kutatási és tudásközpontokhoz, mint egy helyi közösség aktív életteréhez.

A bejegyzés alapja: http://balatonfured.info.hu

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.