Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál

Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál

2013-ban tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál, amely a Nyugat-Dunántúli Régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai, valamint a legnagyobb gasztro- turisztikai rendezvénye. A népi játékok és művészeti bemutatók forgatagában megismerkedhetnek a tök helyi kultuszával, a humoros vetélkedőkön pedig minden korosztály megmérettetheti magát. A fergeteges előadások és tökcsodateremtmények megtekintése közben a vendégek tökből készült ételspecialitásokat kóstolhatnak meg.

A látogatók megkóstolhatják a mennyei tökös-mákos rétest, amely után a tíz újukat nyalogatva ehetnek a tökös lángosból vagy a dödölléből is. A helyi termelők vásárán kiváló minőségű sajtokat és tejtermékeket, tökmagolajat és csodás kézműves termékeket, fazekas árukat lehet beszerezni.

A Tökfesztivál programjainak elmaradhatatlan részei a vidám tökös vetélkedések, melyek között kiderül kié is a legnagyobb tökcsoda, ki löki messzebbre a tököt és ki a legügyesebb tökfaragó. Idén is lesz Tökkirály és töklovagok választása és látványos Töklámpás felvonulás.
A gasztronómiai és vásári programok mellett rengeteg szórakoztató gyerekprogram, családi program, népzenei és néptánc bemutatók valamint különböző túrák gondoskodnak a kellemes kikapcsolódásról.

 

Bejegyzés alapja: http://szalafo.hu/index.php/orsegi-nemzetkozi-tokfesztival

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.