Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

I. Rippl-Rónai Fesztivál 2014

I. Rippl-Rónai Fesztivál 2014

A fesztivál időpontja: 2014. május 22-25

A fesztivál helyszíne: Somogy megye, Kaposvár

Kaposvár nagy rendezvényei közül legnagyobb figyelemmel és támogatással rendezi meg világhírű festőinek és képzőművészeinek emlékére a Rippl-Rónai Fesztivált, a Festők Városa Hangulatfesztivál jogutódját.

Az I. Rippl-Rónai Fesztivál 2014 ismertetése, programja

Összművészeti jellegénél fogva bemutatja a kortárs művészet legjavát, képzőművészeti értékeit, nagy klasszikus alkotókat, amelyet komoly,- és könnyűzenei, népművészeti és folklór programokkal színesít. Nem titkolt szándék és cél, hogy Kaposvár legnagyobb festőjéről elnevezett fesztivált megismerje ország-világ, Rippl-Rónai szellemi-képzőművészeti-kulturális öröksége a kulturális turizmus célpontjává váljon. Ennek megfelelően szerveződik a négy nap programja.

A tartalmában megújuló rendezvénysorozat megőrzi hangulatát.

A 4 nap programjainak helyszínei Kaposvár belvárosán kívül a festőóriás Róma-hegyi villája, a Rippl-Rónai Emlékház.

A belváros hangulatosan kiépített utcáin találkozhatunk helyben alkotó kortárs képző,- és iparművészekkel, utcatárlattal, performance előadásokkal, utcaszínházzal, mozgóképszínházzal, részt vehetünk nemzetközi művészeti konferencián, a nagyszínpadon és a pódium színpadon hallgathatunk világzenét, bluest, jazzt muzsikáló együtteseket, népszerű szólistákat.

A fesztivál képzőművészeti jellegéhez hűen nemzetközi testvéri kapcsolatokra építve csíkszeredai Márton Árpád, Székelyföld legnagyobb festőjének kiállításával nyílik a Vaszary Képtárban (az Agórában).

A Róma Villa Látogatóközpontjában Rippl-Rónai József I. világháborúnak emléket állító, egy kofferben, vázlatfüzetben megtalált Issy L’ Eveque-i rajzok kerülnek kiállításra.

Kiemelt, együttműködő partnerek közül a MÁV Nosztalgia Kft. korabeli hangulatot idézve Rippl vonatot indít Kaposvárra a fesztivál idején.

A 2014-ben új névvel debütáló fesztivál igyekszik hozzájárulni Kaposvár város kulturális örökségének országos és nemzetközi ismertségéhez.

 

A bejegyzés alapja: http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2014/04/10/i-rippl-ronai-fesztival_10937.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIII. Fishing on Orfű 2021

XIII. Fishing on Orfű 2021 Fishing on Orfű 2021 Eljött az idő, hogy bejelentsük: az augusztus Fishinget - a kialakult járványügyi helyzet s...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.