Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

V. Balatoni Pörkölt – és Folklór Fesztivál 2014

V. Balatoni Pörkölt – és Folklór Fesztivál 2014

A fesztivál időpontja: 2014. május 30-31

A fesztivál helyszíne: Veszprém megye, Ábrahámhegy, sportpálya- fesztiválsátor

A V. Balatoni Pörkölt – és Folklór Fesztivál 2014 programja

Péntek délután 16 órától kezdődik a fesztivál gasztronómiai része, ahol az érdeklődők már megkóstolhatják a különleges és hagyományos íz világgal készült pörkölteket : kakashere-, marhalábszár-, vörösboros szarvas-, csülök-, köröm-, zöldség-, tojás-,nyúl-, birka-, vargányás vaddisznó pörkölt, stb.

Szombaton 10 órától sok érdekes és értékes Kulturális és Folklór bemutató, produkció mellett Hagyományőrző Népi Ételek Készítését, Bemutatóját is megtekinthetik a fesztiválra látogatók.

A Pörköltfőző verseny szombaton 11 órától kezdődik hagyományőrző jelleggel, ahol hagyományos és különleges alapanyagokból is készülnek majd pörköltek, melyeket meg is lehet kóstolni.

A Fesztivál ideje alatt többek között lesz: népzene-, néptánc bemutató, lovaglás, mazsorett felvonulás, lovas kocsikázás, íjász- és betyár bemutatók, hagyományos népi mesterségek bemutatása,stb., este „Pörköltmulatság” – mulatós zene várja a hozzánk látogatókat.

A pörköltfőző versenyre 3 fős csapatokkal bárki jelentkezhet, s bármilyen alapanyagból készíthet pörköltet. Töltse velünk a hétvégét, kóstolja meg a csapatok főztjét !

 

 

A bejegyzés alapja: http://www.porkoltfesztival.hu/hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.