Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

V. Nagykállói lecsófesztivál 2017

V. Nagykállói lecsófesztivál 2017

Szombaton sürgő-forgó emberek, vidám társaságok vették birtokba a Kállai Kettős teret. A V. Nagykállói Lecsófesztiválon több mint húsz bográcsban, számos variációban rotyogott a híres magyar étel klasszikus.

A lecsófesztivál időpontja: 2017. szeptember 2.

A lecsófesztivál helyszíne: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nagykálló, Kállai Kettős tér 1.

Az V. Nagykállói lecsófesztivál 2017 programja, ismertetője

Az elmúlt hétvégén ötödik alakalommal rendezték meg a város talán legnépszerűbb és leglátogatottabb találkozóját, a különleges és családias hangulatú, gasztronómiai élmény-eseményt, a Nagykállói Lecsófesztivált.

Szombaton sürgő-forgó emberek, vidám társaságok vették birtokba a Kállai Kettős teret. A V. Nagykállói Lecsófesztiválon több mint húsz bográcsban, számos variációban rotyogott a híres magyar étel klasszikus.

A rendezvény zenei színpadán elsőként Tompeti és Barátai szórakoztatták a gyerekeket és az őket kísérő felnőtteket. Majd Barsi Csaba és az Agyagbanda produkciója következett. A négytagú zenekar remek hangulatot teremtett a téren, ugyanis ők nem a színpadon muzsikáltak, hanem a közönség között. Így lehetőség volt rá, hogy egy-egy sátorban, kinek-kinek elhúzzák a saját nótáját, a jelenlévők pedig dalra fakadtak, táncra perdültek. Épp’ csak annyi időre hagyták abba a mulatozást, míg a színpadon kihirdették a lecsófőzőverseny győztesét. A zsűri döntése szerint az idei fesztiválon az OLIM-PIJÁSOK kapros-tejfölös harcsalecsója sikerült a legjobban, (amely ételnek már az elnevezése is díjnyertes). Második helyezett lett a Szent Angyalok Görögkatolikus Egyház Karitász Csoportja és Técső csapata. A harmadik helyezettnek járó jutalmat szintén megosztva kapták a Nagykállói Hitesek és a Nagykállói Motorosok Baráti Köre. Ezután került sor az augusztus utolsó hétvégéjén, a Napstrandon megtartott 24 órás úszóverseny eredményhirdetésére, majd a lecsófesztivál kísérőprogramjának, az ulti parti nyerteseinek kihirdetésére. Idén az Ulti Fiesta győztese Szabolcsi Attila (Nagykálló) lett, második helyen Soós Bálint (Nyíregyháza), a harmadikon pedig Zajácz István (Nagykálló) végzett.

Minden díjazottnak gratulálunk!

A Kállai Kettős térre este 8 óra körül még többen érkezetek. Szinte minden irányból babos kendőt viselő emberek özönlöttek, 20 órakor ugyanis a jelképes kendőt hordó Nagy Feró zenekara, a Beatrice adott felejthetetlen koncertet a téren, amely ekkora már egy hatalmas zenei fesztivállá alakult – a több ezer ember és a hangulat miatt.

 

A bejegyzés alapja: http://www.nagykallo.hu , http://nagykallo.hu/fozoverseny-es-fesztival-volt-nagykalloban/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Alba Regia Feszt Székesfehérvár 2021

Alba Regia Feszt Székesfehérvár 2021 Minden ami jazz, pop, funky és világzene Székesfehérvár belvárosában, három napon át, két színpadon. ...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.