Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VII. Berekfürdői tepertő és pörc fesztivál 2018

VII. Berekfürdői tepertő és pörc fesztivál 2018

Berekfürdői tepertő és pörc fesztivál 2018. Egész napos gasztronómiai bemutató, szalonnasütés és kóstolás, forralt bor, tea, kézműves vásár, színpadi produkciók

A pörc fesztivál időpontja: 2018. november 17.

A tepertő sütő fesztivál helyszíne: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Berekfürdő, Fő utca

A VII. Berekfürdői tepertő és pörc fesztivál 2018 programja

11.00 Megnyitó – rendezvényt megnyitja Kovács Sándor országgyűlési képviselő

11.30-tól Hagyományorzó néptánccsoportok és nótaműsor

16.00-tol Ismerős Arcok nagy koncert

Támogató jegy mar elővételben is vásárolható 500 ft -os egyságáron a Bod László Művelődési Házban, mely beváltható a helyszínen sült 1 adag tepertőre vagy 1 adag kisült zsírra.

További információ: Berekfürdői Turisztikai Nonprofit Szolgáltató Kft. 5309 Berekfürdő, Fürdő utca 2.

Tel.: 06 59 / 519 059

E-mail: bereki.tdm@gmail.com

 

A fesztivál ismertetése

A szezonnyújtó rendezvény idén is nagy port kavart, mindenki részt kívánt venni valamilyen úton-módon a sikeres lebonyolítás érdekében.

A Kunmadarasi Önkormányzat által rendelkezésünkre bocsátott rendezvénysátrak felállítása és a lebonyolításhoz szükséges eszközök kiszállítása a Közterületi csoport és a Berek- Víz Kft. munkatársainak segítségével már a fesztivált megelőző napokban elindult. Ezzel kiváló környezetet teremtve rendezvényünknek.

Aznap pedig már reggel 6-tól sürögtek-forogtak a főzők, sütők a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő előtti rendezvénytéren annak érdekében, hogy minden finomság időben az asztalokra kerülhessen.

A kiváló ételek mellé rengeteg változatos programmal készültünk. A délelőtt folyamán két kisfilm vetítésére került sor, „Karcagi birkapörkölt”, illetve „Táncház módszer, mint a szellemi kulturális örökség átörökítésének magyar modellje” címmel. Színpadi produkciónk 10:30-kor Berekfürdő díszpolgára, Dr. Kenyeres Imre gasztronómiai előadásával indult, “Korszerű táplálkozás napjainkban” címmel, majd 11:30-kor a Berekfürdői Hagyományőrző Néptánccsoport fellépésével folytattuk. 11:45-kor a rendezvény ünnepélyes megnyitója következett, melyet Kovács Sándor úr, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke, Tisza-tavi miniszteri biztos és Molnár János úr, Berekfürdő polgármestere nyitott meg. Rögtön a megnyitó után a Kokas Banda népzenei együttes koncerttel és táncházzal fokozta a hangulatot. 14:30-tól a Dalma Dance Club berekfürdői tagozata mutatkozott be, 15:00-tól pedig Szabó Ádám, énekes, harmonika-művész produkcióját láthatták, hallhatták a kedves érdeklődők.

A kiváló hangulat garantált volt, ugyanis sűrű programjaink között, napközben folyamatos térzene szólt, Bényei Gábor közreműködésével.

A TDM sátorban tepertő, pörc, abált szalonna, kocsonya, sertés zsír, hagymás zsíros kenyér és Berekfürdő feliratos díszbögrében forralt bor és tea árusítása zajlott.

Támogatóink:

Agrármarketing Centrum; Földművelésügyi Minisztérium; Herman Ottó Intézet; Kovács Sándor, a Jász- Nagykun Szolnok Megyei Közgyűlés Elnöke; Dániel Farm, Thermal Hotel Szívek; Termál Hotel Pávai Gyógyszálló; Megbékélés Háza Református Üdülő; Berekfürdő kertészete; az Önkormányzati képviselőtestület tagjai; Berek- Víz Kft.; Borsi Jánosné; Galaczi Antalné és minden főző, sütő.

További sikeres együttműködés reményében, ezúton köszönjük segítségüket!

Külön köszönet illeti Galacziné Antalné Pádár Évát és segítőit, akik öt évvel ezelőtt megalapozták a rendezvényt, ami a várakozásoknak megfelelően mára igazán nagyszabású, színvonalas rendezvénnyé nőtte ki magát.

 

A bejegyzés alapja: http://www.berekfurdo.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022 Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022. A Skanzen idei utolsó nagy eseménye Szent Márton n...

  • Libadalom a Gasztrosétányon 2022

    Libadalom a Gasztrosétányon 2022 „Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján ...

  • Kiskunmajsa Márton napi hétvégék 2022

    Kiskunmajsa Márton napi hétvégék 2022 Márton napi hétvégék a Jonathermálban 2022-ben is. Jöjjön Kiskunmajsára, Márt...

  • Márton nap Noszvajon 2022

    Márton nap Noszvajon 2022 Márton Nap 2022. november 12-én, szombaton várják a házias, finom ízek kedvelőit a noszvaji G...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.