Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VII. Országos csokoládé fesztivál 2014

VII. Országos csokoládé fesztivál 2014

A csokoládé fesztivál időpontja: 2014. augusztus 22-24

A csokoládé fesztivál helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szerencs,

A VII. Országos csokoládé fesztivál 2014 ismertetése

Hamarosan hetedik alkalommal nyitja meg kapuit a szerencsi csokoládé fesztivál, amely a kezdetek óta egy nagyszabású kulturális és gasztronómia rendezvénnyé nőtte ki magát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvárosban.

A szervezők soha nem titkolták, hogy legfőbb céljuk népszerűsíteni a helyi emberek által készített szerencsi csokoládét, amely remélhetőleg hamarosan felkerül a hungarikumok listájára is.

A cél elérése érdekében a rendezvény megvalósítói nem mérik szűkmarkúan a szerencsi csokoládét: aki a fesztivál területére lép, máris majszolhatja a népszerű édességet, hiszen mindenki ajándék csokit kap a belépéskor (a várható létszámot tekintve ez több mint 600 kilogramm csoki!).

A tényleges csokoládé fesztivált a -1. nap, egy sportfesztivál előzi meg augusztus 21-én, ahol olyan ismert és neves sportolókkal találkozhatnak a gyerekek és felnőttek, mint a Rippel fivérek, Balzsay Károly ökölvívó világbajnok, Mészáros László fekvenyomó világbajnok, válogatott női kézilabdázók, vagy éppen a diósgyőri labdarúgócsapat tagjai.

A VII. Országos csokoládé fesztivál 2014 programja

A fesztivál 0. napján, augusztus 22-én pénteken még lesz egy kis sport (kispályás labdarúgó torna), de aztán a koncerteké és a zenéé a főszerep. 16 órától az éjszakába nyúlóan tizenöt zenekar lép fel három színpadon: többek között a Supernem, a Belmondo, a Children of Distance, a Republic és az Irigy Hónaljmirigy. (Ezen az estén még nem érdemes csokoládét keresni…)

Az igazi „csokifesztiválozás” augusztus 23-án, szombaton délelőtt kezdődik és vasárnap éjfélig tart.

Szombat reggel a szerencsi Rákóczi úton zenés felvonulás ébreszti a lakókat, majd a rendezvény fővédnöke, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentében zajlik a hivatalos megnyitó ünnepség. Ezt követően négy színpadon szól majd a zene, fellépnek a helyi óvodások, iskolások és amatőr művészeti csoportok, lesznek gyermekprogramok (Levente Péter, bábszínház, Diri-Dongó, Iszkiri zenekar), fellépnek szerb és macedón tánccsoportok, valamint a Felszállott a pávából megismert nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes. A program változatos, remélhetőleg mindenki talál benne a szívének kedveset: lesz csokoládégyártók kiállítása, interaktív csokoládékészítés, csokoládé kalandpark, várjáték a johannita lovagokkal, rendőrségi bemutató és hagyományőrző tűzoltó vetélkedő, motoros show, mindeközben városnéző kisvonat mutatja meg Szerencs látnivalóit az érdeklődőknek.

A szombati koncertprogramon szerepel az Anna and the Barbies, a Kowalsky meg a Vega, a Bëlga, a Ghymes, a Hősök, és még sokan mások, éjszaka pedig a várudvaron a disco kedvelői DJ Dubai és DJ DEKA mixeinek hangjára táncolhatnak hajnalig. Vasárnap fellép Péterfi Bori és a Love Band, Kovács Kati, Vastag Csaba, a PASO, az Intim Torna Illegál, majd a szerencsi gyökerekkel rendelkező Hooligans koncertje és tűzijáték zárja a fesztivált.

Az országosan ismert zenekarok mellett számos helyi tehetség is bemutatkozási lehetőséghez jut a fesztivál idején.

A szerencsi csokifesztivál „címerállatává” vált Gombóc Artúr mellett idén egy másik réges-régi édességimádó figura is feltűnik, Hakapeszi Maki, aki ha kap, eszi (mármint csokit).

Az idei fesztivál különlegességét a kapcsolódó programok sokasága adja. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is Szerencsen, a fesztivál idején rendezik meg a Miss Alpok Adria Szépségverseny megyei döntőjét. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága gazdanapokat szervez a fesztivál két napján, ahol helyi különlegességekkel, biotermékekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. Szintén a fesztivál keretén belül rendeznek egy nagyszabású nemzetközi sváb találkozót, amelyen számos német nemzetiségi hagyományőrző csoport lép fel. Első alkalommal hirdetik meg a Szerencsi Csokoládé Fesztivál Chess Open sakkversenyt, amelyre csapatok és egyéni versenyzők is nevezhetnek.

A zenei és egyéb programok mellett a Szerencsi Fürdő és Wellnessház akciókkal várja a felfrissülni vágyókat, a Rákóczi-várban található Zempléni Múzeum kiállításai (köztük a szerencsi csokoládégyártásról szóló tárlat) kedvezményes árú jeggyel látogatható.

Összefoglalva: négy nap, közel 100 színpadi és egyéb produkció, 40 élő koncert, több mázsa csokoládé, és rendkívül kedvezményes jegyárak.

Szeretettel várjuk Szerencsen!

 

Rendezők:

Szerencs Város Önkormányzata

Szerencsi Művelődési Központ

Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága

Kiss Attila Alapítvány

Szerencsi Bonbon Kft.

A bejegyzés alapja: http://csokoladefesztival.com

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIII. Fishing on Orfű 2021

XIII. Fishing on Orfű 2021 Fishing on Orfű 2021 Eljött az idő, hogy bejelentsük: az augusztus Fishinget - a kialakult járványügyi helyzet s...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.