Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XIII. Nemzetközi Vadételfőző verseny 2015

XIII. Nemzetközi Vadételfőző verseny 2015

A vidám hangulatú gasztronómiai program helyszíne ezúttal is a Sátoraljaújhelytől öt kilométerre található Széphalom lesz. Rendkívül hangulatos hely ez a versenyhez, melynek keretein belül, tavalytól a halételek is felkerültek a résztvevő ételfajták közé.

A vadételfőző verseny időpontja: 2015. június 20.
A vadételfőző verseny helyszíne: Borsod megye, Sátoraljaújhely, Széphalom, Kossuth-kert

A XIII. Nemzetközi Vadételfőző verseny 2015 programja

A verseny ideje alatt több gyermek és felnőtt program várja az érdeklődőket.

Délelőtt 10 órakor csendül fel a „Vadászhimnusz”, majd köszöntők következnek.

Fél tizenegytől favágóverseny lesz, ezt követően, egy óra múlva a „Mohos” menti Vadásztársaság énekkarának előadása színesíti a programot.

Szinte már hagyománynak számít Sátoraljaújhelytől négy kilométerre, Széphalomban a halakból és vadakból álló ételek versenye.

Idén tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre ez a gasztronómiai esemény. A főszerepben az ételek állnak, de nem lesz hiány italokban valamint színes szórakozató programokban sem.

Június 20-án, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik a hétvégi szórakozás és előreláthatólag este 8 óra magasságában ér véget. A Kossuth-kert árnyas fái alatt remekül ki lehet alakítani a főzőhelyeket.

A műsorokat vezeti Vágó Piros, akit a Magyar Rádióból jól ismer a közönség. A zene hangulatáért pedig B. Tóth László lemezlovas lesz a felelős.

Svájci havasi kürtösök szórakoztatják a vendégeket, valamint lesz favágóverseny is. Ebben láncfűrész és ennél egyszerűbb eszközök igénybevételével kategorizálják a vetélkedést.

Az íjászverseny bemutatója is különlegesnek ígérkezik.

A gyerekek részére lesz óriáscsúszda és játszóház.

A vásárosok szinte elmaradhatatlan jelenlévői az ilyen jellegű programoknak, ahogyan a kézművesek is. A betyárparádéra is érdemes figyelmet fordítani, mert nem egy mindennapi eseményről beszélünk.

Az italok tekintetében említhető a pálinkaverseny, valamint a borkóstolás lehetősége.

A színpadon több fellépő szórakoztatja majd a közönséget a verseny közben. A legjobb ételeket készítők komoly díjazásban részesülnek.

Belépődíjat nem kell fizetni.

 

A bejegyzés alapja: http://www.hotelhunor.hu/?bb=49


Fesztivál

II. Fővárosi Jótékonysági Palacsinta Fesztivál

II. Fővárosi Jótékonysági Palacsinta Fesztivál Megrendezzük ismét Magyarország egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért Jótékonysági Palacsint...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.