Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVII. Kevi Juhászfesztivál 2015

XVII. Kevi Juhászfesztivál 2015

A Kevi Juhászfesztivál sok szeretettel várja a kisvárosi színvonalas gasztro-kulturális szabadtéri rendezvények szerelmeseit! Vendégszerető fogadtatásban, feledhetetlen szórakozásban lesz része annak, aki ellátogat Túrkevére a 17. Kevi Juhászfesztiválra.

A fesztivál időpontja: 2015. május 16-17

A fesztivál helyszíne: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Túrkeve

A XVII. Kevi Juhászfesztivál 2015 programja

A Kevi Juhászfesztivál sok szeretettel várja a kisvárosi színvonalas gasztro-kulturális szabadtéri rendezvények szerelmeseit! Vendégszerető fogadtatásban, feledhetetlen szórakozásban lesz része annak, aki ellátogat Túrkevére a 17. Kevi Juhászfesztiválra.
Túrkeve központjában a régmúltat idéző juhászkunyhónál a kevi juhász várja az érdeklődőket. Juhnyíró bemutató, pásztorkutya bemutató, népies erőpróbák, virtuóz népzenei előadók, több száz bográcsban főtt feledhetetlen ízű tájjellegű étel – a kevi birkapörkölt – és sokféle szabad tűzön főtt bográcsos finomság, lacikonyha, kézműves bemutatók, népi játszóház, vidámpark, kézműves termékeket tartalmazó vásári forgatag várja a Túrkevére látogatókat.


A hagyományőrző programok mellett az esti órákban ismert könnyűzenei előadók, együttesek, tűzijáték szórakoztatja az érdeklődő közönséget.
Pihenni szeretne? Kikapcsolódásra vágyik? Szereti a szabadtéri fesztiválokat? A kultúra, a gasztronómia, a vásári forgatag varázsát? Látogasson el hozzánk!
A megszokott sokszínű szakmai, gasztronómiai, szórakoztató programok mellett két színpadon várjuk műsorral az érdeklődőket. A 2015. év újdonságaként megjelenő Liget színpadon elsősorban fiataloknak szóló fiatal együttesek játszanak különböző műfajú zenéket.

MEGHÍVÓ

Szeretettel várjuk Önt, kedves családját, barátait és ismerőseit 2015. május 16-17-én a

XVII. Kevi Juhászfesztivál programjaira.

A Kevi Juhászfesztivál keretében ismét megrendezésre kerül a nagyszabású a hagyományos főző verseny az alábbi kategóriákban:

– birkapaprikás (birkapörkölt)

– kunsági ízek, hagyományos népi ételek,

– „Szíveslátás vendéglátás” – tálalás, terítés versenye.

Új kategória:

– egyéb juh- és bárányból, annak termékéből készült ételek( pl. birkahúsos töltött káposzta, rozmaringos báránycomb, juhtúrós kapros csusza, bárányflekken…)

Amennyiben ideje és lehetősége engedi, Önt is szeretettel várjuk a

versenyzők közé!

A levelünkhöz mellékelt versenykiírás tartalmazza a versenyfeltételeket és a nevezési lapot, melyet az alábbi helyre kérjük visszajuttatni:

Petőné Fábián Erzsébet Túrkevei Művelődési Ház, 5420 Túrkeve, Táncsics M. út 16.

E-mail: juhaszfesztival.vasarozok@gmail.com

(A versenyre a helyszínen is lehet nevezni. Aki a nevezési lapot május 13-ig

visszaküldi a helykijelölésnél előnyt élvez. A meghívóhoz két nevezési lapot csatolunk. Az egyiken nevezését adhatja le, a másikat adja át érdeklődő ismerősének.)

Sikeres versenyzést, kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek a

XVII. Kevi Juhászfesztiválon!

Túrkeve, 2015. március

Olvass tovább: http://www.kevijuhaszfesztival.com/

 

A bejegyzés alapja: a fesztivál plakátja

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.