Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2015

XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2015

A fesztivál időpontja: 2015. április 23-26

A fesztivál helyszíne: Budapest, Millenáris, Kis Rókus u. 16-20

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2015 programja

Az immáron 22. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma.
A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég veheti át Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat.

Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. Eddig Lengyelország, Csehország, Olaszország, Franciaország, Németország, Oroszország, Spanyolország, Kanada, Kína, Románia, Izrael, az Európai Unió, Észak-Európa országai és Törökország fogadták el a fesztivál meghívását. 2015-ben a magyar könyvkultúra, a szervezett magyar könyvpiac 220 éves jubileumát ünnepeljük. 1795-ben jött létre a Pesti Könyvárusok Grémiuma, a Magyar Könyvkiadók és Könytejresztők Egyesülésének jogelődje, amely Magyarország első könyvszakmai szerveződése és Európa második legrégebbi civil könyvkiadói társasága.
Tizenötödik alkalommal rendezzük meg a Fesztivál keretein belül az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. A rendezvény az Európai Unió 28 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szerveződik.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.
A Fesztivál természetesen könyvszakmai és üzleti fórum is, a régió könyvpiaci problémáival kapcsolatos szakmai tanácskozásokkal, konferenciákkal, az olvasáskultúrát középpontba állító előadásokkal.

Speciális programunk a Könyvtáros Klub, a közel 3000 könyvtárost megmozgató szakmai fórum. A Könyvfesztivál a nagyközönség számára nyitott vásár, évente 60 ezer látogató fordul meg a pavilonok körül, ahol közel 50000 kötet és több száz újdonság közül válogathatnak.
A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat.
Örömünkre szolgálna, ha kiállítóként, szakmai látogatóként üdvözölhetnénk Önöket a 2015. április 23. és 26. között megrendezésre kerülő XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Kérjük, hogy a honlapunkról letölthető jelentkezési lapokat kitöltve, 2015. január 16-ig szíveskedjenek eljuttatni a Fesztiválirodához.

Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése Fesztiváliroda

 • Ünnepélyes megnyitó
 • Külföldi díszvendégek (Törökország, Izrael, Brazília, Románia, Finnország)
 • Pódiumbeszélgetés
 • Budapest Nagydíj átadása
 • Megemlékezések (Holokauszt)
 • Kiállítás (Lengyel Intézet)
 • Könyvbemutatók, sajtótájékoztatók
 • Nyílt előadások, esszék, színházi üzenetek, felolvasó színház
 • Hamisítás Elleni Nemzeti Testület programja
 • Gyerek program, családi program (Bilimbó Háza, Papírszínház mesélés, Granna játék, kézműves foglalkozások,Bogyó és Babóca rajzol, Fotózkodás Geronimo és Tea Stiltonnal)
 • Műfordítás
 • Gyerekirodalom
 • Könyvkiadók bemutatkozása
 • Zenéről
 • Író-olvasó találkozók, dedikálás, rajongó találkozó
 • Kaláka koncert,
 • Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

 

A bejegyzés alapja, és részletesebb program: http://www.konyvfesztival.com/2014/kozonseg/index_magyar.html

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Márton Napi Sokadalom Szeged 2021

Márton Napi Sokadalom Szeged 2021 Márton Napi Sokadalom 2021 Szegeden. Első alkalommal szervezünk egy tematikus programot a Bárkán, amely a...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.