Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Medveotthon Rémes Este 2018

Medveotthon Rémes Este 2018

Halloween, Rémes Este versegyházon a medveparkban. Október 28-án 17.00 órától akár ingyen is bejöhetsz hozzánk! (a cikk végén lesznek a részletek). Az óraátállítás előtti este, az őszi szünet kezdetén, szombaton, irány Veresegyház!

A halloween program időpontja: 2018. október 28. 17:00

A medveotthon címe: Veresegyház, Patak u. 39.

A Medveotthon Rémes Este 2018 programja

Október 28-án 17.00 órától akár ingyen is bejöhetsz hozzánk! (a cikk végén lesznek a részletek). Az óraátállítás előtti este, az őszi szünet kezdetén, szombaton, irány Veresegyház!

Jack, a faragott töklámpás (Jack-lámpás) névadója egy leleményes kovácsmester volt, aki mikor az ördög eljött érte, felzavarta őt a fa tetejére és keresztet rajzolt a fa törzsére, hogy az ne tudjon lejönni. Amikor a kovács meghalt, sem a mennyországba, sem a pokolba nem engedték be, csak bolyongott egy lámpással a kettő között.

A pogány hagyományok átreformálása érdekében IV. Gergely pápa a IX. században kinevezte november 1-jét a Mindenszentek napjának. Innen ered a mindannyiunk által ismert „Halloween”-szó, amely eredeti formájában „All hallows evening”-ként szerepelt és „Minden szentek estéjét” jelentette.

Itthon a kelta hiedelemből a Halloween bulizós, játékos és ijesztgetős hangulata él tovább, amit most a Medveotthonban is átélhetsz.

Az esti hűvösre a medveotthon csapata 200 liter forró teával, valamint kenyérlángossal és forralt borral (!) is készül. Rakunk egy nagy-nagy boszorkánytüzet, amit még a városból is látni lehet majd. (vicc. reméljük, nem. :-). Szellemlovasok kísértenek azon az éjen a medveparkban, hozzatok zseblámpát is, hogy jól lássuk őket. Lesz jelmezverseny és tökfaragó versenyt is tartunk, készültünk hozzá egy szekérderék tökkel…

Egész este zenél a Zságbamacska zenekar. Állj be te is a cukorágyú alá, hogy aztán már vacsorázni se kelljen! Mulassunk, borzongjunk, kacagjunk együtt a nagyragadozók között!

Ui.: 17.00 órától ingyenes a belépés a jelmezben érkezőknek. Vedd rá a családot (aput is) és gyertek be mindannyian ingyen.

 

A bejegyzés alapja: http://medveotthon.hu/hirek/halloween/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.