Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Csipkebogyó piknik Tihany 2013 október 26

Csipkebogyó piknik Tihany 2013

A piknik időpontja: 2013 október 26

A piknik helyszíne: Veszprém megye, Tihany, Tihanyi Piac Placcon

tihany-csipkebogyo-piknikA Csipkebogyó piknik Tihany 2013 bemutatása

Csipkebogyó Piknik a Tihanyi Piac Placcon
Október 26. 8-16 h-ig

Tihanyról mindenkinek először a levendula jut az eszébe, pedig ez a gyönyörű község ennél sokkal több természeti és kulturális kinccsel rendelkezik. Ennek bizonyítására törekszik a Piac Placc is, amikor rendhagyó módon Csipkebogyó Pikniket szervez október 26-án.
A Tihanyi Piac Placcon minden szombat délelőtt pezseg az élet, helyi és környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat. Füstölt és sült kolbász, házi kenyér, lángos, sajtok, lekvárok, szörpök és pálinkák – minden ami szemnek szájnak ingere. Az elmúlt 5 évben a Tihanyi Piac Placc Tihany találkozó pontja lett, ahol minden szombaton összegyűlnek a község lakói, a helyi nyaralók, a gasztronómia iránt rajongók valamint régi és új ismerősök. Egy hely, amit legalább egyszer muszáj meglátogatni.
A Piac Placc 2013 augusztusában fordulóponthoz érkezett és átköltözött a Tihany-rév melletti füves-fás területre. Az új helyszín nemcsak sokkal nagyobb és hangulatosabb – árnyas fák, Balaton közelsége – hanem rendezvények szervezésére is alkalmasabb.

A Csipkebogyó Piknik keretében megkóstolhatjuk a csipkebogyót a legkülönbözőbb formáiban. Lesz lekvár főzés helyben a Piac legnépszerűbb termelőivel (Kaldeneker Lekvárosház, Tündérsziget), csipkebogyós vadragu főzés (Ízek a vadászházból), csipkebogyós grill szósz a frissen grillezett húsok mellé (Zsolti a konyhában), csipkebogyós forró ital (Zsusska) és tea (Herbatea), csipkebogyó szörp, csipkebogyóval ízesített bor (Aklan Pince) és természetesen az évszakra való tekintettel csipkebogyó pálinka is.
A program keretében a látogatókat egész napos élő zene szórakoztatja, míg a legkisebbekkel a Fehérlófia Waldorf Iskola önkéntesei foglalkoznak majd. A Piac Placc talán legérdekesebb programja a “csipkebogyóért, csipkebogyót” kezdeményezés lesz, melynek keretében, aki hoz egy vödörnyi (4 kg) frissen szedett, sértetlen csipkebogyót, a Piac Placc több árusánál beválthatja azt csipkebogyó lekvárra.
Ezzel is buzdítva a helyieket, valamint Tihany látogatóit a környezet megismerésére és bejárására.

A rendezvény szervezői rossz idő esetén sátorral készülnek. A program látogatása ingyenes.
További információkat a programról és a többi résztvevőről a https://www.facebook.com/piacplacc oldalon találnak.

Ünnepeljük együtt a csipkebogyót október 26-án, szombaton a Tihanyi Piac Placcon!

A bejegyzés alapja: http://www.tihany.hu/index.php/hu/programok/hirek-archivum/1155-csipkebogyo-piknik

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.