Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Pécs országos állat- és kirakodóvásár 2022. január 2.

Pécs országos állat- és kirakodóvásár 2022. január 2.

Pécsi Vásár országos szinten nyilvántartott esemény, amelyet minden hónap első vasárnapján tart a Pécs Holding Zrt.

A pécsi vásár időpontja: 2022. január 2., első vasárnap pécsi vásár

Az Országos Állat- és Kirakodóvásár helyszíne: Baranya megye, 7626 Pécs, Vásártér, Megyeri u. Hrsz.:24010

A pécsi országos állat- és kirakodóvásár 2022-es vásár időpontok

A teljes 2022-es pécsi vásárnaptár.

„A pécsi vásárok, hetivásárok, piacok történetét eléggé ismerjük. Benne jelentős szerepet játszott a pécsi kézművesség, ipar fejlettsége, a környék mezőgazdasága, bányászata, háziipara. A pécsi vásárok az állatforgalom szempontjából is kiemelkedtek, a baromfipiac is nevezetes volt” – olvashatjuk a „Magyar vásárok története” című könyvben.

 

A pécsi vásár, vásártér területi felosztása:

A vásártér területén a jogszabályi előírásoknak megfelelően az egyes tevékenységek, termékek árusítására egymástól elkülönített helyszínek vannak kijelölve. (helyszínrajz mellékletben)

1./ Új áruk árusítása a kereskedők részéről, az ún. kiépített sátras területen (0-21-ig, 22-23., a 30-31-32. sorokban) történik.

2./ Használtcikk árusítás a gyalogos zsib (bolhapiac), az autós zsib és a régiség vásári területen történik.

3./ Zöldség-gyümölcs, élelmiszerárusítás a –1. és –2., valamint a 0-2-ig sorokban történik.

4./ Palánta, dísznövény, virágárusítás 2-4-ig sorokban történik.

5./ Kisállat (baromfi, nyúl és hobbi állat) az un. fasorban, és a mögötte lévő parkoló korlátja előtt, illetve a 33-34-es sorokban történik.

6./ Állatvásár (haszonállatok) a karámmal és ENAR-kezelő helyiséggel ellátott területen zajlik a hónap első vasárnapján, mely területet a többi vásári napokon, szükség esetén parkolás céljára lehet igénybe venni.

7./ Autókereskedők a K és AV jelű területen foglalnak helyet, mely terület elkülönítését vasárnap sorompó biztosítja, így az csak gyalogosan közelíthető meg. Hétköznap a telephelyek korlátozás nélkül megközelíthetőek nyitvatartási idő alatt a vásártér bármely területéről.

8./ Az autóvásári területen árusíthatják a magánszemélyek saját gépjárművüket, motorvásáron pedig a motorokat.

9./ Parkolási lehetőségek: a kifejezetten parkolás céljára kijelölt területeken, valamint azokon az eladóterületeken, ahol az megengedett és az igénybe vett, vagy bérelt árusítóterület nagysága azt lehetővé teszi (autószsib, régiség és a kiépített sátras területi sorok)

10./ A fenti kategóriákba nem sorolható termékeket, tevékenységeket csak szerződéssel, vagy az üzemeletető egyedi engedélye alapján kijelölt helyen lehet folytatni (pl. gokart, kertészet, stb.)

11./ Vendéglátó tevékenységet csak az üzemeletető által telepített pavilonokból, bérleti szerződés keretében lehet árusítani. Ettől eltérni, csak különösen indokolt esetben, az üzemeltető engedélye birtokában lehetséges.

Minden szakosított területen kizárólag az annak megfelelő terméket lehet árusítani. Ez alól nem jelenthet kivételt az sem, hogy egy árus két különböző termékkel rendelkezik (pl. használtcikk és zöldség-gyümölcs, vagy használt és új áru, élőállat és zöldség-gyümölcs, stb.).

A bejegyzés alapja: http://www.pvh.hu/tartalmak/vasarter

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.