Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Veszprém lengyel piac, régiségvásár 2022 november

Veszprém lengyel piac, régiségvásár 2022 november

Veszprémben Veszprém megyében, lengyel piacot, régiségvásárt tart minden hónapban négy alkalommal, az adott hónap minden vasárnapján kerül megrendezésre.  Lengyel piac – így ismerjük városszéli piacunkat, annak ellenére, hogy már vagy 20 éve valószínűleg egyetlen lengyel sem tette be oda a lábát.

A vásár nyitva tartása: bolhapiac, lengyel piac: 6:00 órától 12:00 óráig

A vásár havi időpontjai: 2022. november 6, 13, 20, 27. novemberi veszprémi vásárok időpontja.

A vásár helye: Veszprém megye, Veszprém, Vásártér, Házgyári út az autópiac mellett (murvás parkoló)

A Veszprémi régiségvásár, lengyel piac 2022-es időpontjai

A veszprémi bolhapiac, régi lengyel piac 2022-es időpontjai.

Rendező: Veszprém Város Önkormányzata

 

Veszprémi bolhapiac, régiség vásár, lengyel piac története

A legenda szerint a nagy biznisz kezdetén pár törülközővel megindulva járták be Kelet-Európát, hogy később nagy üzletet csinálva és jókora árukészletet kezelve tegyenek szert nem éppen legális haszonra. Sokan emlékeznek még a kizárólag a piacon használatos kifejezésekre, mint amilyen a „nem sok, nem drága” vagy a „minyimum”. Meg a kétes árucikkekre, például a vakságot okozó literes konyakra, diszkólámpára, elemes borotvára, ezekből – állítólag – már meg lehetett élni, sőt, „bizniszt lehetett csinálni belőle”.

Manapság a lengyel piac már nem erről szól. Jobbára a német és osztrák lomtalanításból élelmes emberek által kimentett kerékpárok, elektronikai cikkek, válogatott hulladékok gyűjtőhelye. Nem ritkaság azonban a ruhával piacozó, vagy éppen igazi kuriózumokat felvonultató régiségkereskedő, Erdélyből ideutazó paplan- és függönyárus, vagy éppen ukrán szerszámkereskedő, sőt, komplett, vadonatúj konyha- és hálószobabútor is beszerezhető.

Szó, ami szó, a veszprémi lengyel piacnak még mindig van valamiféle különös atmoszférája, nincs olyan vasárnap és nem lehet olyan rossz az idő, hogy meg ne teljen a Házgyári út és környéke, sokaknál a piacozás amolyan vasárnapi ebéd előtti sportnak számít. Itt lehet jókat alkudozni, rég látott ismerőssel összefutni, hatalmas eszmecseréket folytatni, nem mellesleg abból sem lehet baj, ha éppen egy jó biznisszel zárul a dolgos hét.

 

A bejegyzés alapja: http://www.veszpremkukac.hu/piacozok-nincs-olyan-vasarnap-sem-rossz-ido/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.