Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

I. Aszú Ünnep 2018

I. Aszú Ünnep 2018

Erdőbénye, I. Aszú Ünnep 2018-ban, Fantasztikus programkavalkáddal várjuk Erdőbényére a II. Aszú Ünnepre a Tokaj-Hegyaljai borok kedvelőit.

A fesztivál időpontja: 2018. augusztus 17-18.

A fesztivál helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Erdőbénye, Kossuth Lajos utca 38.

Az I. Aszú Ünnep 2018 ismertetése, programja

Kísérő programok:
Játszóház
Szőlőfeldolgozás
Gasztronómiai udvar
Kézműves kirakodóvásár

Augusztus 17. és 19. között kerül megrendezésre az ASZÚ ÜNNEP!
A tokaji aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított borkülönlegesség. A szájhagyomány szerint Szepsi Laczkó Máté nevéhez fűződik az első aszúbor elkészítése, aki Erdőbényén élt a XVII. század első felében. Erdőbénye település az ASZÚ ÜNNEP gasztro-kulturális rendezvénnyel ennek a hagyománynak állít emléket.

A tokaji aszú vagy röviden aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított borkülönlegesség. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése és az ezt követő különleges borkészítési eljárás. A szájhagyomány szerint Szepsi Laczkó Máté nevéhez fűződik az első aszúbor elkészítése, aki Erdőbényén élt a XVII. század első felében. Erdőbénye település az ASZÚ ÜNNEP gasztro-kulturális rendezvénnyel ennek a hagyománynak állít emléket.

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/2130773713837887/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIII. Fishing on Orfű 2021

XIII. Fishing on Orfű 2021 Fishing on Orfű 2021 Eljött az idő, hogy bejelentsük: az augusztus Fishinget - a kialakult járványügyi helyzet s...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.