Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Mihály-napi Búcsú Kispest 2018

Mihály-napi Búcsú Kispest 2018

Mihály-napi Búcsú Kispesten. Az idén ősszel ismét megrendezzük a már hagyományos Mihály-napi Búcsút a kispesti Templom téren. Változatos programokkal, neves művészek fellépéseivel, kézműves kirakodó vásárral várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A búcsú időpontja: 2018. szeptember 29.

A búcsú helyszíne: Budapest, Kispest, XIX. kerület, Templom tér-Fő utca

A Mihály-napi Búcsú Kispest 2018 programja

11.00: MINTAPINTY ZENEKAR: Kész MintaCirkusz! című koncert

12.20-13.00: a Kispesti Obsitos Fúvószenekar könnyűzenei koncertje

13.10-14.00: Kispesti nemzetiségek műsora 1.

14.00: GRIMASK Színház: Ördöngős Jankó (zenés bábjáték)

Humorosan átszőtt történet a végtelen erdőről, a még végtelenebb butaságról, valamint az ördöggel való cimborálásról.

15.00-16.00: Kispesti nemzetiségek műsora 2.

16.00-16.30: Beleznay Endre és Szép Bence stand up műsora

16.30-17.10: Buch Tibor (Aranyalma és Pro Theatro díjas magyar színész)
és Szász Kati (a Királyi Operettgála primadonna-szubrettje) örökzöld műsora

17.15-17.45: Dél-szláv táncház

18:00: Guča Partyzans Brass Band

Az idei búcsún 19 órától fellép, a 2012 nyarán alakult kilenc tagú Guča Partyzans, Magyarország első Balkán rezesbandája, magyar profi válogatott jazz-zenészekből. Az együttes célja, hogy Magyarországon is elérhetővé váljon a balkáni szerb „underground” zene. A Kusturica filmeknek és a világhírűvé vált gucai trombitafesztiválnak köszönhetően Magyarországon is közkedveltté és keresetté vált a szerb népzene. Az igazi balkán hangulatot az együttes zenészeinek profi tudása és az elhangzó dalok megszólaltatása garantálja.

19.00: Tűzzsonglőrök

Műsorvezető: Beleznay Endre (színész, a Stand Up Brigád humoristája, a Pesti Művész Színház tagja)

A családi nyárbúcsúztató esemény mindig érdekes színfolt a kerületben. Vásári forgatag, gyermekeknek és felnőtteknek szóló muzsika fogadja majd az érdeklődő sokaságot! A Kispesti Kertbarát Klub őszi virág és dísznövény kiállítása egész nap a Kispesti Kaszinóban.

KÍSÉRŐ PROGRAMOK

– állatsimogató,
– gólyalábasok,
– népi kézművesség,
– népi játszótér

A búcsú fél 11-kor veszi kezdetét, 11 órakor a MintaPinty Zenekar gyermekkoncertjével indul a program, melynek címe: Kész Minta cirkusz! Délben a Kispesti Obsitos Fúvószenekar könnyűzenei koncertjére kerül sor. Délelőtt és délután a nemzetiségi önkormányzatok fellépésével egészül ki a program, 14 órakor a Grimask Színház az Ördöngős Jankó zenés bábjátékot adja elő a színpadon.

A délután folyamán a humoré és az örökzöld dallamoké lesz a főszerep Beleznay Endre és Szép Bence, valamint Buch Tibor és Szász Kati közreműködésével.

Kora este délszláv táncházzal folytatódik a rendezvény, amely egyúttal ráhangolódás az esti nagy koncertre. A búcsú zárásaként ugyanis 18 órától a Guča Partyzans Brass Band ad élő koncertet. Magyarország első balkán rezesbandája, magyar profi válogatott jazz-zenészekből.

Ezt követően a tűzzsonglőrök mutatják meg ismét bátorságukat. A búcsút a már megszokott kísérő programok teszik még gazdagabbá. Lesz állatsimogató, népi kézművesség, népi játszótér, jönnek a gólyalábasok, továbbá vásárosok kavalkádja, valamint büfé várja a családokat, a Fő utcában, illetve a Templom téren.

 

A bejegyzés alapja: http://www.kmo.hu/rendezveny/421/mihaly-napi-bucsu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.